UZ BROJNA SIGURNOSNA OGRANIČENJA

OTVOREN PULSKI AUTOBUSNI KOLODVOR: Prvi autobusi za Zagreb puni, koliko to mogu biti

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Uz tri polaska na liniji Pula - Zagreb, danas kreće i redovna linija za Varaždin, također preko Zagreba, te linija za Vukovar. Od sljedećeg tjedna u Brionima se nadaju da će im se pridružiti i drugi prijevoznici

U trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera otvoren je jučer i pulski autobusni kolodvor kojim upravljaju Brioni. Jedino su njihovi autobusi jučer i oživjeli kolodvor - aktivirali su samo međužupanijsku liniju za Zagreb i to s tri dnevna polaska, iz Pule u 3.45, 7 i 13.30 sati te iz Zagreba u 9.45, 11.30 i 16 sati. Jedni idu preko Pazina, a drugi preko Barbana i Labina ili u povratku preko Rovinja.

Tako će biti čitav ovaj prvi tjedan, a od drugih prijevoznika za danas je potvrđena ponovna uspostava redovne linije za Varaždin s polaskom u 16.50 sati, također preko Zagreba, te linija za Vukovar koja iz Pule kreće u 21.30 sati. Od sljedećeg tjedna u Brionima se nadaju da će im se pridružiti i drugi prijevoznici.

- Interes je velik, ljudi zovu telefonom, dolaze na kolodvor, raspituju se, odgađali su neke preglede kod liječnika, imaju razne obaveze koje su čekale. Mnogi se raspituju i za međunarodne linije, za Italiju, Njemačku, BiH, saznajemo na prodajnom šalteru Briona. Za prvi dan, kažu, autobusi za Zagreb su bili dobro popunjeni, u prosjeku po 15-ak putnika. Prema mjerama zaštite, u autobusu s, recimo, 49 sjedećih mjesta može se prodati njih 20.

- Prometovanje s ovoliko smanjenim kapacitetom u ovom trenutku ne jamči nam profitabilnost linija te smo se pri odluci o otvaranju linija vodili isključivo potrebama i interesima naših vjernih korisnika. Iz naše dugogodišnje prakse jasno nam je da su te potrebe najveće upravo na prometnom pravcu Pula - Rijeka - Zagreb, kaže Loredana Matić iz Briona.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini