PAZIN

Krenuo međugradski i međužupanijski prijevoz, ali… IZ PAZINA DO RIJEKE MOŽE SE (SAMO) AUTOBUSOM, ALI NE I NAZAD

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Autobusni kolodvor Pazin (Anđelo DAGOSTIN)

Autobusni kolodvor Pazin (Anđelo DAGOSTIN)


Željeznički prijevoz pokrenut samo na relaciji Pula-Buzet, još se ne zna kad će se pokrenuti autobusna veza Lupoglav-Rijeka * Pokrenut je i međužupanijski autobusni promet, ali s vrlo mršavim vezama

S početkom tjedna vratio se i međugradski željeznički prijevoz. Međutim, samo na relaciji Pula - Buzet, s tim da još nije aktivna autobusna veza Lupoglav - Rijeka, saznajemo na željezničkoj postaji Pazin.

Kada će biti uvedena linija prema Rijeci, još se ne zna. Dnevno tako vozi pet vlakova u smjeru Pula - Buzet, a četiri njih u smjeru Buzet - Pula uz još nekoliko kraćih linija. No, najbolje je raspored provjeriti na web stranicama Hrvatskih željeznica putnički promet www.hzpp.hr ili još sigurnije telefonski na nekoj od istarskih željezničkih postaja.

Inače, blagajne na željezničkim postajama zatvorene su barem do 18. svibnja, a karte se prodaju u vlaku bez dodatnih plaćanja. Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji zasad neće voziti. Informacije se mogu dobiti od 6 do 22 sata na brojevima telefona 060/333-444 i 01/378-2583 te e-mailu informacije@hzpp.hr.

Putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri. Naime, Hrvatske željeznice putnički promet (HŽPP) u vlakove i vagone postavio je dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a, u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

I međugradski se autobusni prijevoz vratio, međutim, vrlo smanjenog intenziteta u smjeru Istarske županije. Autotrans trenutno nudi samo jednu međužupanijsku liniju za Istru: Rovinj-Pula-Labin-Rijeka-Karlovac-Zagreb odnosno Zagreb-Karlovac-Delnice-Rijeka-Labin-Pula-Rovinj. Tu su i lokalne linije: Žminj-Rovinj, Pula-Rovinj i Raša-Labin-Rabac.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom