PULA

Obilježen svjetski i hrvatski Dan kravate

(B. PETROVIĆ)

(B. PETROVIĆ)


Učenici Gimnazije Pula, Srednje škole za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna obilježili su danas u partnerstvu sa Academiom Cravaticom Dan kravate. U prigodnom programu u Domu hrvatskih branitelja gimnazijalci su se predstavili edukativnim kvizom, učenici "Lipe" glazbenim i video brojem, a oni "umjetničke" škole izložbom unikatnih kravata.

Kako nam je kazala profesorica ŠPUD-a na tekstilnom odjelu Dejana Gott, izložene kravate su djelo učenika tekstilnog i grafičkog odjela, a izrađene su u tehnici vezenja na nešto moderniji način, mekšega i suvremenijeg oblika te su osmišljene kao dodatak ženskoj garderobi. Izložba je bila jednodnevna, no radovi će se ponovo moći vidjeti na godišnjoj izložbi ove škole u svibnju.

Nakon prigodnog programa u kojem je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, učenici navedenih srednjih škola i ove su godine svezali kravate na biste Matka Laginje, Mate Balote i Nikole Tesle te na spomeniku Jamesa Joycea. Zanimljivo je da su te kravate izrađene od tkanine velike crvene kravate koja je prije 15 godina zavezana oko Arene, a čiji su prizori obišli svijet. Upravo je po ovom događaju, koji je ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda, Hrvatski sabor 18. listopad proglasio Danom kravate - simbolom zajedništava i ponosa Hrvata, kazala je gimnazijska profesorica Elizabeta Pavlović. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater