POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELJA

Na prijemu Labinu: "Vaše je zanimanje plemenito, časno i odgovorno, vi ste glavni nositelji sustava obrazovanja"


U povodu Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada i pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj održali su prijem za učitelje, stručne suradnike i ravnatelje labinskih osnovnih škola, Srednje škole Mate Blažine Labin, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, Centra „Liče Faraguna“, kao i odgojitelje labinskih dječjih vrtića.

Čestitavši im njihov dan, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada naglasila je važnost, odgovornost i zahtjevnost učiteljskog poziva. Podsjetila je i kako je Grad Labin ove godine u odgoj i obrazovanje uložio preko 9 milijuna kuna. Po pitanju investicija, ulaganja su to u energetsku obnovu školske zgrade „Ivo Lola Ribar“ - Područne škole Kature, zamjenu azbestnog krova područne škole na Vinežu, zamjenu stolarije u OŠ Matije Vlačića, energetsku obnovu centralne zgrade Dječjeg vrtića „PjerinaVerbanac“,ali i dogradnju Dječjeg vrtića „Gloria“. Pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj osvrnuo se na ostale mjere koje Grad provodi, poput besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce s područja Grada Labina, preko 1,1 milijun kn godišnjeg izdvajanja za učeničke i studentske stipendije, kao i povećanja broja skupina produženog boravka u labinskim osnovnim školama od sedam na deset.
- Svjetski dan učitelja prilika je da se svi zajedno osvijestimo o tome koliki napor često morate činiti u svom svakodnevnom radu s našom djecom, a taj napor nažalost nije uvijek adekvatno priznat ni cijenjen. Vaše je zanimanje plemenito, časno i odgovorno, i upravo ste vi glavni nositelji našeg sustava obrazovanja. U odgoju djece i mladih ljudi vaša je uloga ključna, i zahvaljujemo vam na trudu, strpljenju i velikom angažmanu, zaključila je zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.(B.Bi.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater