PRIJEM ZA LABINSKE NOVINARE

Glavičić: Labin je postao parlaonica, sve se objavljuje i POSTALI SMO NAJTRANSPARENTNIJI GRAD


U povodu predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana labinski gradonačelnik Valter Glavičić i direktorica TZ Labin- Rabac Radmila Paliska Kos organizirali su prijem za labinske novinare kojem su nazočili i dogradonačelnici Zoran Rajković, Federika Mohorović Čekada i viša savjetnica za informiranje i kulturu u gradu Labinu Loredana Ružić Modrušan. Zahvaljujući svima na suradnji Glavičić je istaknuo kako je labinska medijska scena iza Pule najjača u Istri po brojnosti novinara i medija.
-Sudeći prema broju medijskih napisa u posljednje vrijeme Grad Labin je postao jedna lijepa parlaonica što i nije loše jer se sve objavljuje pa je Labin postao najtransparentniji grad. Puno je informacija i na našoj web stranici pa je manje presica u odnosu na nekad, rekao je Glavičić koji je istaknuo i da je Labin po rastu broju noćenja četvrti grad u Hrvatskoj te da broj kreveta u Labinu i okolici raste u odnosu na Rabac najavivši pritom da će iduća godina biti u znaku ulaganja u mjesto Rabac.
-Bivša općina Labin je 1988. godine imala milijun i 230 tisuća godina, a samo Labin i Rabac ostvarili su do kraja studenog milijun i 450 tisuća noćenja, a cijela labinština ostvariti će do kraja godine oko dva milijuna noćenja. Zahvaljujem vam od srca na super suradnji i što ste pratili naš turizam u kojem je bilo puno i velikih događanja. Svake godine rezultati su sve bolji a jedan od glavnih ciljeva biti će nam u budućnosti produljenje sezone. Želimo da iduća sezona bude tri posto bolja od ovogodišnje i da i dalje surađujemo kao i do sada i da zajedno promičemo turizam Labina i Rapca, rekla je Paliska Kos. Federika Mohorović Čekada istaknula je da se grad Labin ima čime ponositi , posebice ulaganjima u odgoj i obrazovanje gdje je uloženo 9 milijuna kuna, a ulagat će se i dalje. Zoran Rajković također se novinarima zahvalio na trudu i sveobuhvatnom informiranju. Puno je toga bilo, a puno će toga biti i iduće godine u kojoj ćemo naglasak dati na demografska kretanja, rekao je Rajković zahvalivši medijskim djelatnicima i na upitima koji su korisni za javnost. Zaključivši ugodno druženje Loredana Ružić Modrušan istaknula je da je Labinština uvijek bila perjanica novinarstva kako po broju novinara tako i po kvaliteti.(B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini