MJESEC HRVATSKE KNJIGE U POREČU

Milana Vuković Runjić na otvaranju predstavlja knjigu "Proklete Hrvatice"


U Gradskoj knjižnici Poreč najavili su bogati kulturni program kojim će se obilježiti Mjesec hrvatske knjige, a sve počinje idućeg petka, 19. listopada, u 19 sati kada će se održati književni susret s Milanom Vuković Runjić koja će predstaviti svoju knjigu "Proklete Hrvatice".

Za sve generacije

- U ponedjeljak 22. listopada u 11 sati, u svijet šarenih i zabavnih slikovnica uvest će nas Dijana Merey Sarajlija, fonetska ritmičarka-rehabilitatorica iz zagrebačke Poliklinike Suvag, najavila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Poreč Irides Zović. U Mjesecu hrvatske knjige, nastavlja se ciklus pričanja priča u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč. U okviru socijalno – inkluzivnog projekta Gradske knjižnice Poreč "Sretne priče" u srijedu 24. listopada u 11 sati, gost Doma bit će Davor Šišović, novinar i književni kritičar, vrsni poznavatelj istarskog kulturnog nasljeđa i zaljubljenik u kulturnu baštinu.

Osnovni motiv ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta. "Az, buki, vjedi, tko slovo zna?" naziv je radionice za djecu posvećene kulturnoj baštini. Radionica će se održati u petak, 26. listopada u 17 sati u Odjelu za djecu i mlade, a namijenjena je djeci od 5 do 8 godina. Voditeljica radionice je Vesna Milanović, knjižničarka OŠ Poreč. U izdanju Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika objavljena je zbirka čakavskih pjesama Tomislava Milohanića "Frkalas", a porečkoj će je publici predstaviti u utorak, 30. listopada u 19 sati. Zbirku će, uz autora, predstaviti urednik Boris Domagoj Biletić. Bruno Šimleša bit će gost u utorak, 6. studenoga u 19 sati kada će predstaviti novu knjigu "Istine i laži o ljubavi". U četvrtak, 8. studenoga u 19 sati održat će se književna večer s Marinom Vujčić.

Raznolikost tema

Slikovnicu "Kontići - čuvari šume" predstavit će Venis Gregurović, ravnateljica Dječjeg vrtića "Tići" iz Vrsara i suradnici. Predstavljanje slikovnice održat će se u petak 9. studenoga u 17 sati. U srijedu, 14. studenoga, u 13 sati, predstavit će XXII. PoZiCu - zbirku literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice.

U Mjesecu hrvatske knjige započinje jubilarna, deseta po redu sezona projekta "Dam-daš: volonteri u akciji". Ove se godine prijavilo više od 15 voditelja-volontera koji će prenositi svoja znanja i vještine putem predavanja i radionica čiji je cilj cjeloživotno obrazovanje i aktivno provođenje slobodnog vremena. Popis radionica i prijave za upis uskoro će se moći pronaći na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Poreč.(A. DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum