PARAOLIMPIJSKE IGRE TOKIO 2020

MIKELA RISTOSKI, zlatna atletičarka iz Rija nosi hrvatsku zastavu na otvaranju: U Tokiju želim medalju i dobar rezultat

  Uzbuđena sam i zbog toga što ću nositi hrvatsku zastavu na otvaranju, ali i zbog novog, trećeg nastupa na Paraolimpijskim igrama, rekla je Ristoski, koja očekuje da će bronci iz Londona i zlatu iz Rija priključiti i medalju iz Tokija

| Autor: Roberto CAR
Mikela Ristoski

Mikela Ristoski


U utorak u Tokiju počinju 16. Paraolimpijske igre na kojima će nastupiti i dvoje istarskih sportaša s invaliditetom. Uz debitanta boćara Davora Komara nastupit će i braniteljica naslova u skoku u dalj iz Rio de Janeira Mikela Ristoski. I ne samo nastupiti, već je ova sjajna pulska sportašica, članica AKOSI Medulin, odabrana da nosi hrvatsku zastavu na otvaranju Igara. Što je posebna čast za svakog sportaša, a Ristoski ju je posve zaslužila.

Uzbuđenje

Osim bronce iz Londona i zlata iz Rija, osvojila je i brojne medalje sa svjetskih i europskih smotri. Zapravo, nema godine da svoju impozantnu kolekciju medalja nije uvećala. Stoga joj posljednji tjedan prije polaska u Japan protječe u znaku uzbuđenja. Dvostrukog.

- Stvarno, uzbuđena sam i zbog toga što ću nositi hrvatsku zastavu na otvaranju, ali i zbog novog, trećeg nastupa na Paraolimpijskim igrama, rekla je Mikela Ristoski. - Čak me trenutno više "drži" to što ću nositi zastavu. Ipak je to novost za mene. No, bez brige, imat ću dovoljno vremena da se potom fokusiram na natjecanje, skoro deset dana. Kad sam se mogla sad fokusirati na treninge, moći ću i u Tokiju.

A trenirati po ovim rekordnim vrućinama u Puli baš i nije lako. No, Ristoski se ne žali. Zato i jest paraolimpijska pobjednica.

- Trenirala sam proteklih dana na stadionu na Verudi i to popodne od 16.30 do 19 sati. Vruće je, ali ne smeta mi toliko. Ja odradim svoje. To je život sportaša i tako mora biti.

Maskota

Tako jednostavno, nema kukanja, nema plakanja zbog vrućine, zbog uvjeta na sve poderanijoj atletskoj stazi na Verudi. Sportašica s velikim "s" koja i u Tokiju cilja medalju. Nedavno je izjavila da se ne vraća bez nove paraolimpijske medalje.

- Ostajem pri toj izjavi. Cilj je medalja, ali neću reći koje boje. Medalja i dobar rezultat, to je ono što želim u Tokiju.

Dobro, ne baš samo to. Ima i još jedna želja.

- Želim se vratiti kući s maskotom Igara. Naša je ona roza, dok su olimpijci imali plavu maskotu. Imam onu maskotu iz Rija i sad želim i ovu iz Tokija. Šteta što nam u Londonu nisu dali maskotu, dodala je Mikela Ristoski, koja će u petak otputovati u Zagreb, odakle će u subotu ujutro poletjeti za Tokio.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater