Održana gradska smotra

LIDRANO: Najbolji radovi pulskih učenika na županijskom natjecanju

Ukupno je na smotri sudjelovalo 11 škola s područja Pule, i to sedam osnovnih i četiri srednje * Grad Pula će uvijek podržavati smotru kao što je LiDraNo jer je važna za razvijanje kreativnosti u djece, rekla je pročelnica Ivana Sokolov

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Dramsko-scensko povjerenstvo

Dramsko-scensko povjerenstvo


Jučer je u organizaciji Osnovne škole Monte Zaro održana gradska smotra LiDraNa 2022. putem platforme Zoom. Branka Sironić, ravnateljica OŠ Monte Zaro (škole domaćina) i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov pohvalile su učenike i mentore za trud u ovo doba epidemije.

Likovno stvaralaštvo

Sokolov je naglasila da će grad Pula uvijek podržavati smotru kao što je LiDraNo jer je važna za razvijanje kreativnosti kod djece, a podršku je dala i prateći cijelu smotru. Ukupno je na smotri sudjelovalo 11 škola s područja Pule, i to sedam osnovnih i četiri srednje.

Povjerenstvo za odabir literarnih radova u kojem su Snježana Akrap Sušac, Feodora Gubaš Štifanić i Lara Jurčić-Matošević odabralo je sljedeće radove učenika osnovnih škola koji se, u kategoriji likovnog stvaralaštva, upućuju na županijsku smotru: Osnovne škole literarno stvaralaštvo - Neo Joka (8.r. OŠ Veruda), Andreas Lanča (6.r. OŠ Šijana), Mak Grbac (6.r. OŠ Veruda), Veronika Ćatić (5.r. OŠ Monte Zaro), Gabrijela Soldo (7.r. OŠ Monte Zaro). Među srednjoškolcima u literarnom stvaralaštvu na županijskoj se razini natječu Gregor Petrović (4.r. Gimnazija Pula), Nika Ban (1.r. Gimnazija Pula), Petra Gluhić (2.r. Glazbena škola Ivana Matetića -Ronjgova Pula).

Najuspješnije izvedbe

Povjerenstvo za odabir novinarskih radova (Vanesa Begić, Borka Petrović i Evelina Majcan Lenić) odabralo je rad Lare Abramović (8.r. OŠ Šijana) koji se upućuje na županijsku smotru. Skrenule su pozornost na to da se sljedeće godine prijavi više novinarskih radova.

Povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo (Lara Živolić, Luka Juričića i Nataša Ilić-Agatić) uputilo je na županijsku smotru najbolje izvedbe, i to osnovnoškolaca Ana Vuković (6.r. OŠ Stoja) i Rocca Vlačića (4.r. OŠ Vladimira Nazora - Krnica) te srednjoškolaca Marije Burić (1.r. Gimnazija Pula) i Luke Lupetine (3.r. TSŠ Dante Alighieri).

Organizator županijske smotre je Osnovna škola Tone Peruška. Članovi organizacijskog povjerenstva su Dragica Pršo, Paola Živolić Zec, Barbara Grgec Mošnja i Saša Jureša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini