OČISTIT ĆE TRAGOVE

Kompleks gradskih bazena tek otvoren, a već se vide nedostaci - ZBOG KONDENZACIJE SE NIZ FASADU SLIJEVA VODA!


Prilikom projektiranja struka je dala mišljenje da neće doći do kondenzacije zraka. Zbog toga nije bila izvedena termoizolacija linijske kanalice, jer nije ni bila predviđena glavnim projektom. No, zbog povećane vlage u zimskom razdoblju do kondenzacije je ipak došlo, kaže Ivan Glušac

 

Niti mjesec dana od otvorenja dugoiščekivanog kompleksa javnih gradskih bazena, na novoizgrađenom objektu na Verudi vidljivi su poveći tragovi slijevanja bijele boje na crnom pročelju, a već se odlijepio i dio natpisa, odnosno simbol najskuplje gradske investicije u 2018. godini.

Vremenske prilike

Za objašnjenje o stanju netom dovršene zgrade odmah smo upitali direktora Pula Sporta Ivana Glušca, koji je kazao da na objektu nije došlo do materijalne štete te će se, u sklopu redovitog čišćenja i održavanja Gradskih bazena Pula – Pola, očistiti tragovi koji su nastali na vanjskoj fasadi.

- Krovne vode objekta gradskog bazena zbrinjavaju se putem linijskih i krovnih slivnika te se ispuštaju u sustav javne odvodnje. Iako su linijske kanalice smještene izvan gabarita zgrade, na njima je uslijed vremenskih neprilika došlo do kondenzacije zraka što je uzrokovalo cijeđenje vode po vanjskoj nadstrešnici i fasadi zgrade.

Glušac je naglasio da nije došlo do puštanja ili puknuća linijske kanalice. Nastala će se situacija, tvrdi, sanirati u najkraćem mogućem roku. (Ch. BILIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater