NOVO PA CURI

Hidroizolacijom i ventiliranjem prostora rješavaju problem kondenzacije. ČISTI SE FASADA OD BIJELIH TRAGOVA NA KOMPLEKSU GRADSKIH BAZENA


Čitatelji su nam se protekli tjedan javili s novim fotografijama kompleksa gradskih bazena i bijelih tragova na crnoj fasadi. Stoga smo upitali direktora Ivana Glušca što se po tom pitanju učinilo i je li problem saniran.

- Ono što bih htio naglasiti jest da su bijeli tragovi na vanjskoj fasadi nastali kao posljedica površinske kondenzacije krovnog izolacijskog panela nadstrešnice koji se nalazi u vanjskom negrijanom prostoru. Prilikom projektiranja čitavog bazenskog kompleksa, pa tako i segmenta vezanog za nadstrešnicu, struka je procijenila da neće dolaziti do kondenzacije na vanjskim dijelovima. To je također potvrdio i proizvođač panela kojima je oblijepljena nadstrešnica. Međutim, uslijed visokog postotka vlage tijekom jesenskih i zimskih mjeseci do kondenzacije je ipak došlo, pojašnjava Glušac.

Navodi da je, kako bi se spriječila kondenzacija, trebalo napraviti hidroizolaciju kanalica, što je i učinjeno tijekom siječnja i sada više ne dolazi do kondenzacije.

- Kako bismo se dodatno osigurali, proventilirat ćemo prostor otvorom na zidnom panelu između nadstrešnice i krovnog dijela dvorane za fitness i multifunkcionalne dvorane. Kao što sam već ranije govorio, troškovi čišćenja bijelih tragova ne iziskuju dodatna financijska sredstva, a vanjska fasada apsolutno nije oštećena. Proteklih dana očišćena je južna strana, a u narednim danima bit će očišćena i zapadna strana kod glavnog ulaza u gradske bazene, zaključuje direktor Pula sporta. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum