SVEUČILIŠTE U SPLITU

FILIP ZORIČIĆ promoviran u doktora znanosti

| Autor: Marcello Rosanda
Ilustracija

Ilustracija


Ovih je dana na Sveučilištu u Splitu održana svečanost gdje su promovirani doktori znanosti među kojima je bio i pulski gradonačelnik Filip Zoričić. Naime, poznato je da je 2005. godine diplomirao na Filozofskom fakultetu u Puli, a doktorsku je disertaciju obranio još u siječnju 2021. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, netom prije lokalnih izbora kada je izabran za gradonačelnika.

Tema i naslov doktorske disertacije bila je "Vlado Gotovac: ideje i život", i to kod dr. Vjerana Pavlakovića i dr. Inoslava Beškera.

Valja zato podsjetiti na Zoričićevu izjavu koju je za naš list dao u rujnu 2020. godine na pitanje koji su razlozi za izradu disertacije i pisanje knjige o Vladi Gotovcu.

"Vlado Gotovac moja je životna inspiracija. Njegova moralnost, učenost, hrabrost, retorika i javni nastup primjer su mi kao mladom čovjeku. Prijatelj Željko Antunović iz Pule nagovarao me da se aktiviramo i potaknemo otvaranje Parka Vlade Gotovca u Puli, a saznanje da ne postoji biografija o njemu bila je dovoljna motivacija. Htio sam ga iščitati i na neki način upoznati kao filozofa, pjesnika, novinara te posebno kao političku javnu ličnost i disidenta. Gotovčeva izravnost u komunikaciji moje je poistovjećivanje s njime. Uz to, posebno me intrigira kao kršćanin liberal, kao reaktivni nacionalist", kazao je tada Zoričić.

Inače, svečana promocija doktora znanosti Sveučilišta u Splitu održana je u na Medicinskom fakultetu. Radi se o do sada najvećoj promociji doktora znanosti splitskog sveučilišta, na kojoj je uručeno čak 200 diploma. Bili su prisutni, uz brojne uzvanike, prorektori Sveučilišta, članovi Senata te savjetnici rektora. Također, doktorantima su čestitali Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije i Mario Negotić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater