SVEUČILIŠTE JURJA DOBRILE

DO SRIJEDE OTVOREN DRUGI UPISNI ROK: Na diplomskim studijima ima mjesta za još 260 studenata

Na FET-u je ostalo najviše mjesta (N. LAZAREVIĆ)

Na FET-u je ostalo najviše mjesta (N. LAZAREVIĆ)


Najviše je slobodnih mjesta na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", najvećoj sastavnici pulskog Sveučilišta, gdje na diplomskom studiju poslovne ekonomije mogu upisati još 66 studenata, redovitih i izvanrednih, dok je na "čistoj" ekonomiji još 17 upisnih mjesta

Do 17. listopada u podne zaprimaju se prijave u drugom krugu upisa na prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija. Na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile nakon prvog upisnog roka ostalo je slobodno 260 mjesta, od čega 163 za redovne studente, 13 mjesta za starije od 25 godina koje također financira Ministarstvo, 19 mjesta za strane državljane te 65 na izvanrednim studijima. Najviše je slobodnih mjesta na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", najvećoj sastavnici pulskog Sveučilišta, gdje na diplomskom studiju poslovne ekonomije mogu upisati još 66 studenata, redovitih i izvanrednih, dok je na "čistoj" ekonomiji još 17 upisnih mjesta.

Konačne liste 23. listopada

Po 70-ak mjesta slobodno je na Filozofskom te na Fakultetu informatike. Na redovitom i izvanrednom diplomskom studiju informatike mogu primiti još 49 studenata, uz još 26 na nastavnom smjeru informatike. Dvadeset mjesta još ima na redovitom diplomskom studiju hrvatskog jezika i književnosti, sedam mjesta na povijesti te po 5-10 mjesta na dvopredmetnim kombinacijama ovih studija s talijanistikom i latinistikom. Kulturu i turizam na diplomskoj razini može upisati još 13 studenata, a talijanski jezik i književnost s nastavom na talijanskom još njih osam. Na Muzičkoj akademiji ima mjesta za još četiri buduća magistra glazbene pedagogije te troje magistara klasične harmonike na ovom jedinstvenom studiju u Hrvatskoj.

Hrvatski branitelji i ratni vojni invalidi te djeca smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja, stopostotnih ratnih invalida iz Domovinskog rata te mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata imaju pravo na izravan upis u statusu redovitog studenta izvan odobrene upisne kvote, pod uvjetom da pređu bodovni prag, a kada su u pitanju glazbeni studiji trebaju proći i dodatne provjere znanja i sposobnosti. Prijemne ispite provode, recimo, na Muzičkoj akademiji i to 18. listopada, a dan kasnije je objava rezultata.

Natječaj za upis u prvu godinu sveučilišnih diplomskih studija objavljen je na mrežnim stranicama Sveučilišta. Prijave se dostavljaju u Ured za studente i obrazovne programe fakulteta/odjela u Preradovićevoj i Ronjgovoj ulici u Puli. Konačne rang-liste objavit će se 23. listopada u 14 sati, a upisi su 25. listopada, prema rasporedu koji će biti objavljeni na mrežnim stranicama fakulteta i odjela.

Online evidencija ispita i ocjena

- Pulsko sveučilište uz brojne studijske programe nudi mogućnost brzog pronalaska zaposlenja u jednoj od najrazvijenijih regija u zemlji, kao i mogućnost rada uz studij. Pritom su međunarodna mobilnost, mogućnost realizacije vlastite poduzetničke ideje i (samo)zapošljavanje, studiranje u malim nastavnim grupama, individualan pristup uz mentorstvo studentima i posvećeni profesori samo neka od naših obilježja na kojima gradimo prepoznatljivost ovoga malog, ali dinamičnoga, fleksibilnoga i brzorastućeg sveučilišta, navodi prorektorica prof. dr. sc. Nevenka Tatković. Već ove akademske godine, dodajmo, ukinuti su indeksi, posve su zamijenjeni online evidencijom ispita i ocjena te su sada iksice jedini studentski identifikacijski dokument.

Školarina od 5.000 do 12.500 kuna

Godišnja školarina za izvanredni studij iznosi 5.000 kuna, a plaćaju je i redoviti studenti koji su već jednom upisali prvu godinu studija na nekom visokom učilištu u Hrvatskoj. Za potonje školarina se kreće od 5.500 do 9.240 kuna ovisno o znanstvenom području, od najjeftinijih društvenih i humanističkih studija do najskupljih umjetničkih i zdravstvenih studija. Strani državljani, a takvima se smatraju oni iz zemalja izvan EU-a, koji nemaju odobren stalni boravak u Hrvatskoj, godinu studija plaćaju 12.500 kuna. Moguće je i obročno plaćanje. (Duška PALIBRK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater