PRESSICA NA TRŽNICI

INICIJATIVA ZA LUNGOMARE: "Mi ne obmanjujemo javnost. Gradnja u šumi, ugostiteljski objekti i uređenje plaža su predviđeni prostornim planom"

| Autor: Glas Istre
Inicijativa za Lungomare i referendum (snimila Doria MOHOROVIĆ)

Inicijativa za Lungomare i referendum (snimila Doria MOHOROVIĆ)



"Predmet referenduma su izmjene prostornog plana, a u prostornom planu postoje svi ovi elementi koje mi spominjemo - gradnja u šumi, ugostiteljski objekti, gradnja na plaži, uređenje plaža... To što investitor trenutno nema plan (za to graditi, op. a.), to ne znači da se to neće dogoditi za 10 godina. Mi ne obmanjujemo javnost", rekla je Irena Burba iz Zelene Istre na današnjoj pressici Inicijative za Lungomare.

Burba se referirala na izjave investitora u hotel na Valkanama, koji napominje da oni ne planiraju beach barove u šumi i slične zahvate, što često ističu pripadnici Inicijative.

Članovi Inicijative su rekli da im se pridružilo 200-tinjak volontera, da dijele letke i da su postavljeni njihovi prvi jumbo plakati.

"Sve više građana je angažirano i želi se angažirati. Imamo nove majice, plakate po gradu, nastojimo se približiti ljudima. Mnogi volontiraju, dijele promotivne materijale i letke, po gradu su izvješene zastave", istaknuli su, napomenuvši da će se na referendumu glasati na istim mjestima na kojima se inače glasa na lokalnim izborima.

"S druge strane, iz Grada Pule se o svemu ovome šuti i dolaze licemjerni pozivi da se izađe. Kako je rekao Zoričić - on će izaći jer je to njegova dužnost, a između redaka poručuje da njegovi birači razmisle hoće li izaći. To je opstrukcija demokratskog procesa, koja je vrlo ozbiljna", tvrde članovi Inicijative.

Aleksej Orel, jedan od neformalnih predvodnika te grupe, poručio je da je jedino što treba reći građanima - izađite na referendum.

"To je demokratski alat koji nam stoji na raspolaganju. Moj stav i stav Inicijative je da se ovo pitanje razriješi demokratski na biralištima, a nedemokratski je ljude pozivati na neizlaznost", rekao je Orel.

"Investitori kažu - mi kada smo kupili projekt 2016. To znači da ga mogu i prodati. Stvara se šum u komunikaciji, pa ljudima možda nije jasno da čovjek koji se danas javlja u ime investitora neće biti onaj koji će uistinu biti investitor", rekao je Orel.

Sutra u 18 sati na temu referenduma održat će se tribina u Circolu, na koju su sudionici današnje pressice pozvali sve zainteresirane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini