BORIS NAKON BORISA

BUDE LI POTREBNA ZAMJENA ZA MILETIĆA Puljani bi na čelu Grada radije Elenu Puh Belci nego Roberta Cveka

| Autor: Chiara BILIĆ
Milivoj MIJOŠEK

Milivoj MIJOŠEK


Umirovljenik Ante Vojković iskreno govori da ne zna niti Cveka, niti Puh Belci. Njemu je bitno samo da grad vodi dobar čovjek koji razmišlja i o "malim" ljudima. Smatra da gradonačelnik ne bi smio biti netko bezdušan

Za koga bi se Puljani opredijelili kad bi, i to već sutra, bili u prilici, ili bolje rečeno u nuždi, birati prvog čovjeka grada? Naizgled teško pitanje. Zato smo izbor suzili na samo dva kandidata, Elenu Puh-Belci i Roberta Cveka, zamjenike aktualnog IDS-ovog gradonačelnika Borisa Miletića. I nismo to učinili slučajno. Ode li, naime, župan Valter Flego, nakon Europarlamentarnih izbora u svibnju, put Bruxellesa, a Miletić zasjedne u njegovu fotelju na tronu Istarske županije, netko bi, po svoj prilici, trebao upravljati Pulom u njegovo ime. S puno "ako, onda", u neko buduće vrijeme to bi mogli biti upravo Puh Belci ili Cvek.

Satrali ga

Ne bismo li malo opipali puls Puljana, popričali smo s građanima i poslušali njihov glas. Kroz ležernu se ćakulu, negdje između pokušaja hvatanja zraka sunca kroz oblake, kave i kupnje na tržnici, naslućuje da je, iako se čini da je gotovo svima Cvekovo ime puno zvučnije, Puh Belci popularniji izbor.

- Elena Puh Belci bila bi veliki iskorak za IDS budući da u skoro 30 godina, koliko vladaju Istrom, nisu nikad imali ženu za gradonačelnicu, a niti na drugim visokim pozicijama. Mislim da bi ona posvetila više pažnje obrazovanju, djeci, starijima i nemoćnima, govori Ana Fonović.

S njom se slaže i profesorica u pulskoj gimnaziji Elizabeta Pavlović. Sudbina grada bi, poručuje, bila svjetlija u rukama žene.

- Definitivno mislim da bi Elena Puh Belci bila bolji izbor, odgovora Elizabeta kao iz šuba.

- Zašto?

- Zato što je žena. Smatram da bi žena daleko bolje upravljala bilo kojim sistemom, nego muškarac. Žena bi uzdigla Pulu na višu razinu. Ovo što sada imamo je tuga. Otpadaju fasade, grad je prazan, cijene najma su enormno visoke, o Uljaniku neću ni pričati…

I Saša Račić, bez puno razmišljanja, bira Puh Belci.

- Komunikativnija je i smirenija osoba, ima bolji odnos s građanima. Cveka ste satrali preko novina jer je napuhana veličina, veli Račić.

Mladih, napomenimo, u ovoj mini-anketi nema. S razlogom. Izbjegavali su nas u širokom luku. O politici, kažu, ne znaju ništa. Niti ih taj segment društvenog života zanima. Stoga, ne prate aktualna događanja. Što se tiče upućenosti o čelnim pozicijama u Gradu, njihovo znanje staje na Miletiću. A kod nekih pojedinaca niti na njemu. Nezainteresirani su za razgovor bili i poneki IDS-ovi članovi jer, kažu, nisu objektivni po tom pitanju. Valjda se ne žele nikome zamjeriti. Uspješno nas je i po kratkom postupku otperjao i HDZ-ov gradski vijećnik Petar Ćurić. No, nećemo mu zamjeriti jer je hitao prema konferenciji za novinare.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater