KREATIVNA IZLOŽBA

Artići se predstavili godišnjom izložbom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

| Autor: Jelena Milović
(Snimila: Jelena Milović)

(Snimila: Jelena Milović)


U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula Likovno kreativna radionica Artić Studija More pripremila je ovogodišnju izložbu "Artićka plava faza", koja je bila otvorena u sklopu projekta "Čitajmo i stvaramo zajedno" i kroz dugogodišnju suradnju s knjižnicom. Ove je godine udruga predstavila i treći katalog 2021./2024., koji obuhvatio prethodne tri godine rada i stvaranja ove likovne radionice.

U njemu su se našli radovi djece koja su u proteklom periodu dolazila na radionicu i na njoj se kreativno izražavala. Voditeljica Artića, Sanja Simeunović Bajec, naglasila je da su "mali umjetnici" ponovo bili aktivni i vrijedni, a rezultat je izložba koju su predstavili. Spomenula je i Stašu Doblanović Randall i njen rad, koji je jednim dijelom također bio povezan s Artićima, dok sad vodi Modnicu u istom prostoru, u sklopu Studija More u Rojcu. Za katalog, koji sadrži čak 50 stranica, pisali su akademski slikar Eros Čakić, novinarka Jelena Milović i povjesničarka umjetnosti i etnologinja Kristina Tamara Kučiš Franić Koulen. "Svi oni koji su pisali za kataloge, ostat će na ovaj način i kroz sve prethodne kataloge trajno zabilježeni", istaknula je Simeunović Bajec.

(Snimila: Jelena Milović)(Snimila: Jelena Milović)

(Snimila: Jelena Milović)(Snimila: Jelena Milović)

(Snimila: Jelena Milović)(Snimila: Jelena Milović)

(Snimila: Jelena Milović)(Snimila: Jelena Milović)

"Netko je jednom rekao da kad umočimo prst u more, tada smo povezani s cijelim svijetom, a ja bih se nadovezala mišlju da kad umočimo prst u boje, tada smo povezani s cijelim svemirom i njegovom vibracijom stvaranja", prigodnim se riječima obratila prisutnima Franić Koulen. Dječje radove nazvala je kreativnim ditirambom. "Ona su preslik istine, onako kako svijet vide i opisuju tek pristigle duše ovog svijeta koje motive opisuju više kroz esenciju nego kroz logiku materije. U tome leži tajna njihove ljepote", nadahnuto je komentirala. Nakon što su djeci podijeljene diplome za uspješno sudjelovanje na radionici, uz zajedničku fotografiju za neki naredni katalog, upravo su ona svečano u glas otvorila izložbu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter