svečanost u oš veli vrh

FOTO / Otvoreno državno natjecanje "Sigurno u prometu"

| Autor: Glas Istre
(Foto: AK Pula-Rovinj)

(Foto: AK Pula-Rovinj)


U pulskoj osnovnoj školi "Veli Vrh" danas je svečano otvoreno 30. Državno natjecanje "Sigurno u prometu", namijenjeno djeci petih i šestih razreda osnovne škole, koje organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub, uz potporu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske te u domaćinstvu Auto kluba Pula-Rovinj.

Natjecanje je otvorio Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, u nazočnosti Predsjednika Autokluba Pula-Rovinj Darka Starčevića te predstavnika Istarske županije, Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave Istarske, brojnih predstavnika autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub te natjecateljice i natjecatelja i njihovih učitelja – mentora iz svih naših županija.

(Foto: AK Pula-Rovinj)(Foto: AK Pula-Rovinj)

(Foto: AK Pula-Rovinj)(Foto: AK Pula-Rovinj)

(Foto: AK Pula-Rovinj)(Foto: AK Pula-Rovinj)

Predsjednik Tušek u obraćanju prisjetio se početka organiziranja natjecanja, davne i ratne 1993. godine, kad su ga u Puli provela tri autokluba udružena u Hrvatski autoklub. "Danas, kao i tada, provodimo ovo natjecanje s ciljem smanjivanja stradavanja djece u cestovnom prometu. Natjecanje organiziraju i provode policijski službenici i djelatnici Hrvatskog autokluba. Pobjednike natjecanja, dvije djevojčice i dva dječaka, Hrvatski autoklub u rujnu ove godine vodi na europsko natjecanje u Parizu Francuska."

Akcija "Sigurno u prometu" uključuje školska natjecanja, zatim županijska natjecanja tijekom travnja i svibnja u županijama te na kraju državno natjecanje. Prvog dana natjecanja, 22. svibnja provedeno je testiranje iz poznavanja propisa i vještina prolaska kroz biciklistički poligon nazvan "labirint života". Drugog dana natjecanja, 23. svibnja, nakon svečanog otvorenja, provedeno je testiranje iz vještina upravljanja biciklom na tri pozicije biciklističkog poligona.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater