odgovor

Iz Grada se oglasili oko nadzornih kamera kod Osnovne škole Centar, evo što kažu

| Autor: Tea TIDIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Nakon što smo pisali o kamerama za nadzor nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila kod Osnovne škole Centar, radi čega su se u našu redakciju javili brojni ogorčeni roditelji koji dovoze i odvoze školarce u školu, oglasili su se i iz Grada Pule.

- Grad Pula razumije potrebe roditelja učenika Osnovne škole Centar te ćemo na ovu temu razgovarati s ravnateljicom škole kako bi se iznašlo zadovoljavajuće rješenje. Željela bih reći da kamere nisu postavljene radi kažnjavanja roditelja koji dovoze djecu u školu, već općenito radi nadzora nepropisno parkiranih vozila.

Razmišljamo da se roditeljima omogući razdoblje tolerancije prije škole i po završetku nastave. Svakako ćemo vrlo rado poslušati prijedloge škole i u najkraćem roku zajednički iznaći optimalno rješenje na dobrobit djece, rekla je Andrea Peruško, p.o. pročelnice Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu.

Kako komentiraju ovu novost, upitali smo roditelje:

- Ovo je problem koji traje već godinama. Škola je u više navrata predlagala Gradu razne načine kako da se roditeljima omogući kratko zaustavljanje da pokupe djecu, poput posebnog parkirnog mjesta ili pak zaustavne trake. Drago nam je da je Grad voljan iznaći rješenje, jer velik je problem pustiti tako malu djecu da pretrčavaju okolne, izuzetno prometne ceste, kazali su nam roditelji.

I dok su roditelji izuzetno zadovoljni što je rješenje na pomolu, ostali vozači koji se imaju namjeru zaustaviti kod škole Centar i zgrade glavne pošte ipak bi trebali pripaziti, jer na temelju snimke s nadzorne kamere mogu dobiti kaznu za nepropisno zaustavljanje ili parkiranje.

- Iznos kazne propisan je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te je sukladno tome visina kazne ovisna o mjestu na kojemu se vozilo nepropisno zaustavlja ili parkira, pojasnili su iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of