rekonstrukcija

Provjerili smo odvijaju li se radovi u Tršćanskoj ulici prema planovima

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila: Doria Mohorović)

(Snimila: Doria Mohorović)


Rekonstrukcija Tršćanske ulice, jedne od glavnih prometnica za ulazak u centar grada, trebala bi po planu biti okončana do sredine ožujka.

Riječ je o državnoj cesti DC400, od raskrižja DC66 i DC75 do raskrižja s ulicom Riva. Za sav je promet, osim za potrebe stanara i poslovnih subjekata u zoni zahvata, zatvorena od listopada prošle godine. Na gradilištu je ovih dana u tijeku teška mehanizacija duž raskopane prometnice, a mogu se vidjeti i cijevi te instalacije koje čekaju na postavljanje.

Kako saznajemo iz Hrvatskih cesta, trenutno se ondje izvode radovi na izgradnji i izmještanju instalacija, što se odnosi na vodovodnu mrežu, plinske instalacije, fekalnu kanalizaciju, oborinsku odvodnju, elektroenergetsku instalaciju, javnu rasvjetu te elektroničku komunikacijsku infrastrukturu.

"Većim dijelom su završeni radovi na sanaciji potpornog zida. Početkom veljače planiramo započeti s radovima na gornjem stroju kolnika; uređenje posteljice, ugradnja sloja tampona te postava rubnjaka", poručili su iz Hrvatskih cesta dodajući da tijekom izvođenja radova nije došlo do odstupanja u odnosu na dinamički plan, pa se dovršetak radova na izvanrednom održavanju Tršćanske ulice, duljine zahvata 950 metara, planira za sredinu ožujka ove godine.

Kako navode iz Hrvatskih cesta, koji za svoj dio radova izdvajaju 1.710.899,10 eura (bez PDV-a), radovi su ugovoreni s društvom Cesta d.o.o., Pula, u ukupnom ugovorenom iznosu od 2,47 milijuna eura, bez PDV-a. Vodovod sufinancira radove s iznosom od 445.712,50 eura, a Grad Pula s 321.245,91 eura, sve bez PDV-a. Uslugu nadzora pruža pazinsko društvo Učka konzalting, a ugovorena vrijednost usluge iznosi 66.000,00 eura, ne uključjući PDV

Podsjećaju i da su polovinom lipnja 2023. pustili u promet dionicu DC400 od kružnog raskrižja Punta do kružnog raskrižja DC400 s Ulicom Riva. Iako vjerujemo da su građani već dobro upoznati, naodmet nije ponoviti alternativne pravce koji se mogu koristiti za ulazak i izlazak iz grada. To su državne ceste D75 i D66, Cesta Prekomorskih brigada, Ulica 43. istarska divizija i Ulica 119. brigade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini