VALBANDON

OTVORENJE FAŽANSKE SLJEDEĆEG TJEDNA? Rekonstrukcija županijske prometnice završava tri tjedna prije roka

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(Zvjezdan STRAHINJA)

(Zvjezdan STRAHINJA)


Prvih 650 metara od valbandonskog mosta do restorana Vala trebalo je biti završeno do 7. siječnja, ali je rok zbog obilnih i čestih kiša prolongiran. No i prije nego je završena prva, krenula je druga faza - 450 metara do Šuride. Rok za dovršetak je 10. travnja, ali će po svemu sudeći radovi biti okončani i znatno ranije od toga

Fažanska cesta u Valbandonu trebala bi uskoro biti puštena u promet. Dionica od Valbandona do Šuride priprema se za asfaltiranje, nakon čega slijedi iscrtavanje horizontalne signalizacije i postavljanje vertikalne. Budu li vremenske prilike i dalje išle na ruku cestograditeljima, i bude li zaista promet službeno pušten sljedećeg tjedna, rekonstruiran kilometar Fažanske, odnosno Puljske ceste, kako se ona naziva na području općine Fažana, bit će u funkciji tri tjedna prije roka.

Cesta je u proteklih šest mjeseci rekonstruirana kroz dvije faze - prvih 650 metara od valbandonskog mosta do restorana Vala trebala je biti završena do 7. siječnja, ali je rok zbog obilnih i čestih kiša prolongiran. No i prije nego je završena prva, krenula je druga faza - 450 metara do Šuride. Rok za dovršetak je 10. travnja, ali će po svemu sudeći radovi biti okončani i znatno ranije od toga.

Osim novoga asfaltnog sloja i nogostupa u cestu je ugrađena i oborinska odvodnja, izgrađeno je autobusno ugibalište, javna rasvjeta te jedna od dvije bazne stanice za električne bicikle. Radove u prvoj fazi, vrijedne 4 milijuna kuna, dijelom je usporilo i naknadno određeno postavljanje plinske mreže. Tako su u tu investiciju Županijske uprave za ceste i Općine Fažana, a koju je realizirala pulska tvrtka Cesta, uključila i pulska Plinara.

Prema podacima iz Općine Fažana, ovo je jedna od najfrekventnijih cesta Puljštine, a ljeti njome prolazi i do 15.000 vozila.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of