KRATKI RAZGOVOR

Alen Vitasović sprema iznenađenje. U izvedbi nove pjesme sudjelovat će njegov otac, brat i sin

Alen za novi album, kojeg je i najavio pjesmom "Dopri oči", kaže kako ga radi uz izvanredne hrvatske glazbenike jer je 99 posto materijala snimljeno uživo, a otkrio nam je i jednu ekskluzivu. Naime, na pjesmi koja se zove "Tone Livi", a posvećena je njegovom ocu Tonetu, inače legendarnom harmonikašu, pored Alena sudjeluju i njegov otac te brat Vili i sin Ivan kao vokali

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Alen Vitasović i Jelena Milović, nekadašnji glazbenici suradnici, danas glazbenik i novinarka Glasa Istre

Alen Vitasović i Jelena Milović, nekadašnji glazbenici suradnici, danas glazbenik i novinarka Glasa Istre


Osam pjesama je već snimljeno, treba završiti još tri, dok su četiri singla i video spota već vani - "Oštarije su mi zaprli", "Ili si ili nisi", "U dušu" i trenutno aktualna "Dopri oči", otkrio nam je uoči nedavnog koncerta na pulskoj Portarati Alen Vitasović. Popularni glazbenik sa svojim je bendom nastupio u sklopu Pulskog karnevala, a uoči koncerta razgovarali smo o aktualnim projektima i planovima.

- Zasad ne znamo kad će novi album izaći, vjerojatno će to biti negdje na ljeto, u izdanju diskografske kuće Dancing bear, otkriva nam Alen. Uz njega, na albumu rade Marco Grabber i Ivan Arnold, a gostuju Ričard (Enio Meštrović) iz Zadra te na pjesmi "Dopri oči" Alenov stari suradnik - Livio Morosin.

Alen za novi album, kojeg je i najavio pjesmom "Dopri oči", veli kako ga radi uz izvanredne hrvatske glazbenike jer je 99 posto materijala snimljeno uživo, a otkrio nam je i jednu ekskluzivu. Naime, na jednoj pjesmi, koja se zove "Tone Livi", a posvećena je njegovom ocu Tonetu, inače legendarnom harmonikašu, pored Alena sudjeluju i njegov otac te brat Vili i sin Ivan kao vokali. 

S popularnim glazbenikom komentirali smo glazbenu scenu i aktualnu ponudu živih svirki, koja je evidentno nešto živnula u posljednje vrijeme. Svjedoči tome i činjenica da je i on sam, nakon nekog vremena, ponovo zapjevao u Puli. Znamo da je upravo Alen, za vrijeme korona pandemije, često isticao da teško podnosi nemogućnost nastupa, a o tome je li trenutno bolje i jesu li se koncerti vratili u puni pogon i na velika vrata, te kakvi su mu planovi, kaže: "Bilo je solidnih svirki za vrijeme Adventa, naravno nekih izvanrednih, a nekih lošijih. Recimo, Gustafi i Let 3 su meni bili najdraži, premda nisam sve nastupe i pogledao. Nakon prvog mjeseca u godini, kada i inače nastupi zatišje, sad je ipak krenulo više koncerata. Ovaj nastup, za vrijeme maskenbala, organiziran je tako da su ugostitelji u krugu oko Portarate i Giardina poželjeli da ja održim koncert." 

Alen dodaje i da već ima nekoliko dogovorenih nastupa u naredno vrijeme, a između ostalih najavljuje koncert koji će održati 1. travnja u zagrebačkom Saxu. 

- Zadovoljan sam kako sve sad ide, a znamo jako dobro kakvi su problemi bili u vrijeme pandemije. To sam razdoblje jedva preživljavao. Ja nemam drugog izbora, ja sam pjevač i ako mi to oduzmu, nisam isti čovjek. Tu patnju sam nekako prebolio, a uvijek sam govorio - tko preživi to vrijeme, opstat će i dalje. Evo, opstajem i dalje, 30 i više godina kao Alen Vitasović, ali i prije, općenito kao glazbenik - i ponosim se time. Usponi i padovi dio su svog tog puta, a ja sam uvijek padao i ponovo se dizao, potpuno iskreno govori Alen. 

Dojam je da nastupa više izvan Istre, nego ovdje, ali i on sam potvrđuje da je isključivo riječ o dojmu.

- U Puli dosta rijetko sviram, svake dvije godine, a od samog Grada Pule ne dobivam baš pozive. Ovakve koncerte radim kada me organizator pozove, to je gotovo na nekoj prijateljskoj bazi. Čini se kako iz Grada više vole dovesti nekog sa strane i platiti ga pet puta više, nego mene. Ne bih htio govoriti nešto protiv Pule, a u njoj sad praktički i živim, ali to je tako. Po Istri sam dosta svirao u zadnje vrijeme, na brojnim feštama koje su organizirane. I za ljeto već sad imam dosta dogovorenih nastupa, što se Istre tiče, a tu su i Rijeka, Zagreb, Split, Šibenik i Zadar, koji me konstantno zovu, a mogu reći i da me cijene. Zanimljivo je da me publika puno bolje prima tamo, negoli naši Puležani i Istrijani koji komentiraju u stilu "to je naš, uni Alen, ča ću sad ja njega slušati". Pa ča da njin ja rečen? Neka slušaju Ninu Badrić, poručuje Alen, pojašnjavajući fenomen statusa lokalnih glazbenika u vlastitom, lokalnom okruženju, a koji nije izuzetak već se više čini pravilom. 

Nepokolebljiv u onome što najviše voli, a to je glazba, Alen i dalje stvara, pjeva i nastupa, a odnedavno je obnovio suradnju s Liviom Morosinom u pjesmi "Dopri oči", koja će se naći na njegovom novom albumu. Kako je došlo do te suradnje i znači li to nešto više, zanimalo me je kao novinarku, ali i nekadašnju kolegicu u bendu. 

- I ti si u to vrijeme bila s Liviom i samnom, surađivali smo i bilo je to jako lijepo vrijeme, a tada sam bio i poprilično popularan. Ovo što se sad dogodilo, to je samo njegovo gostovanje. Nismo se dogovarali oko neke žešće suradnje, ali nikad se ne zna, ništa ne isključujem, odgovara Alen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater