humanitarna inicijativa

VIDEO/VELIKO SRCE OŠ ŠIJANA ZA PRIJATELJE U UKRAJINI. Mali band aid snimio pjesmu na hrvatskom i ukrajinskom u znak podrške

| Autor: Lara BAGAR
screenshot

screenshot


Nakon što je u Ukrajini izbio rat, agilne i empatične učiteljice OŠ Šijana Anica Valenta i Irena Giorgi, uz podršku ravnateljice Alme Tomljanović, oformile su mali školski band aid koji čine učenici 3a razreda, deset učenika 5b te tri učenice 5c razreda.

Baš kao i kod prave humanitarne pomoći i ova je glazbena pomoć organizirana u rekordnom roku. Valenta, učiteljica razredne nastave, pronašla je pjesmu "Moj daleki prijatelju", dok je Giorgi, koja podučava glazbenu kulturu, za dozvolu kontaktirala autore koji su se bez pogovora uključili ovoj humanitarnoj inicijativi.

Autorica teksta je Branka Delić, a autor glazbe Silvestar Dragoje, član benda Neki to vole vruće. Akciji se, uz klavirsku pratnju, odazvao i pulski glazbenik i skladatelj Bruno Krajcar.  

"Djeca su odslušala pjesmu i samo sat nakon vježbanja iznenadili su nas izvedbom. Potom smo kontaktirali Dijanu Požgaj da nam pjesmu prevede na ukrajinski koji smo ubacili u pjesmu i uvježbali ", ispričala je Anica Valenta. Nakon snimanja glazbenog dijela i solo dionica koje su maestralno izvele male glazbene nade Ivina Stojkovski i Ema Ruba, spot je pred OŠ Šijana snimio Zoran Burazerović.

Spot je gotov, melodija i izvedba na hrvatskom i ukrajinskom vrlo je sugestivna i svojom nježnošću i dirljivom porukom ulazi u srce ali i uho tako da je na Youtubeu već izazvala oduševljenje i na putu je da postane pravi hit svako treba poslušati i tako pružiti pomoć Ukrajini. Bravo za male velike prijatelje iz OŠ Šijana čiji je glazbeni uradak prava mala humanitarna pomoć koja prelazi granice i otvara srca velikih i malih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of