hsls

Hrebak: "Za neke stvari iz DP-a ne možemo dignuti ruku"

| Autor: Novi list
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak gostovao je u Dnevniku HTV-a. Naglasio je kako sam HDZ i Domovinski pokret nemaju dovoljno za sastavljanje većine, a manjine u našem društvu moraju biti uključive u izborne i postizborne procese.

Dario Hrebak je naglasio kako se danas čuo s premijerom Plenkovićem.

– Kampanja je završila, emocije treba staviti na stranu. Treba uključiti zdravi razum. Treba pokušati sjesti, razgovarati i dogovoriti se. Ujutro nisu bile nešto pozitivne reakcije iz Domovinskog pokreta, ali kroz dan bili su smireniji tonovi. Za Hrvatsku je najbolja koalicija liberala, demokršćana i manjina. Međutim, volju birača treba poštivati. Sada treba se dogovoriti oko nekih stvari.

Smatra da je Domovinski pokret dobio značajan broj glasova, ali nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mogao mijenjati naše društvo.

– Pozivam ih da sjednemo u miru, da pokušamo razgovarati. Ova priča uz nacionalne manjine nije dobra. One u liberalnoj demokraciji trebaju zaštitu vladajućih, a ne da ih diskriminiramo i maknemo iz političkog života.

Treba vidjeti koje nas stvari spajaju, a ne koje su stvari isključive i koje nas razdvajaju. Jedini način da složimo većinu, da je posložimo na ovakav način. To neće biti moguće s obzirom na ove disonantne tonove koji su dolazili iz Domovinskog pokreta.

Ako njima neke stvari nisu prihvatljive, kako će nama kao liberalima biti prihvatljivo deratifikacija Istanbulske konvencije? Osobno i kao HSLS ne možemo dignuti ruku za takve stvari, rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater