konferencija za medije

Peđa Grbin o odluci Ustavnog suda: Odlučili su prevariti svakog građana Hrvatske

| Autor: Portal NoviList
(Snimio Davor Kovačević / Novosti)

(Snimio Davor Kovačević / Novosti)


Predsjednik SDP-a Peđa Grbinsazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15.30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.

Predsjednik SDP-a komentira priopćenje i upozorenje Ustavnog suda.

Grbin je citirao dio Ustava koji kaže da vlast proizlazi iz naroda. “Šeparović očito misli da pripada njemu i onda Ustav kaže da narod ostvaruje vlast izborom predstavnika. On je te predstavnike izabrao u srijedu na temelju onoga što su govorili i na temelju onoga što nisu smjeli govoriti. nama su neke stvari bile zabranjene govoriti”, rekao je Grbin, kako javlja televizija N1.

“Koliko god smo to poštivali sada nam je žao jer ovo što su danas napravili je sramota i ne zaslužuje da se zove i državnim udarom. Popišali su se na sve nas i na odluku građana, bez obzira za koga su glasali. Jer oni to mogu. Kada sam ga slušao, shvatio sam , da bi taj gnjus, da su izbori bili malo drugačiji te izbore bio spreman i poništiti. Ponovili smo prije izbra da donesu odluku i izjasne se, nisu imali hrabrosti. Odlučili su prevariti svakog građana i građanku Hrvatske”, dodao je.

“Sazovite novu sjednicu pa donesite odluku da jedini predsjednik Vlade može biti Andrej Plenković i da će bilo kakvu odluku suprotnu tomu poništiti. no poručujem im – neće vam proći. Koristim ovo da kolege iz jučerašnje opozicije da se sjete onoga što su govorili oprije izbora. Ovo je povijesna nužnost da bagru i bandu spriječimo da to rade u buduće. Svatko tko legne s HDZ-om nakon ovoga mora biti svjesna  da ih čeka ista sudbina i odluka Ustavnog suda kao što su danas donijeli”, naveo je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini