zse

Crobexi blago porasli na početku mjeseca

| Autor: Hina
Ilustracija (Reuters)

Ilustracija (Reuters)


Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su u mirnom trgovanju Crobexi blago porasli, započevši svibanj u pozitivnom tonu, no uz skroman promet, pri čemu se najviše trgovalo dionicama Ericssona Nikole Tesle i Atlantske plovidbe.

Crobex indeks u četvrtak je ojačao 0,23 posto, na 2.812 bodova, a Crobex10 za 0,08 posto, na 1.703 boda. Glavni dionički indeksi započeli su tako svibanj s blagim dobitkom, nakon što su travanj završili s minusom i to Crobex za jedan posto, a Crobex10 za 0,7 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je skočio Crobextransport, za 3,95 posto, dok je najviše pao Crobexkonstrukt, za 1,18 posto.

Redovni dionički promet dosegnuo je 925 tisuća eura, što je otprilike 500 tisuća eura manje nego u utorak. Uz to, ostvareno je i 448 tisuća eura blok prometa, u transakciji dionicom Atlantic grupe po cijeni od 56 eura.

U redovnom trgovanju, najveći promet imala je dionica Ericssona Nikole Tesle, 206 tisuća eura, koja je pojeftinila gotovo jedan posto, na 203 eura.

Slijedi dionica Atlantske plovidbe, s prometom od 117 tisuća eura i skokom cijene za 15,6 posto, na 52,6 eura, pa je među likvidnijima bila najveća današnja dobitnica. Ta je dionica u segmentu promatranja jer Tankerska plovidba namjerava objaviti dobrovoljnu ponudu za preuzimanje te dubrovačke brodarske kompanije. Tankerska već posjeduje 64,5 posto udjela u Atlantskoj plovidbi.

Znatniji promet ostvaren je još i dionicom HT-a, u visini od 96 tisuća eura, a cijena joj je stagnirala na 30,6 eura.

Najveća gubitnica među likvidnijima bila je dionica Jadroplova, čija je cijena pala 4,35 posto, na 8,8 eura.

Na ZSE se danas ukupno trgovalo sa 43 dionice, pri čemu je cijena njih 18 porasla, 19 pala i šest stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater