KAKAV POTEZ

Jedan hrvatski grad uvrstio "Hod za život" u svoju – turističku ponudu. Aktivisti im očitali lekciju

| Autor: Sanda Milinković
(Pixsell)

(Pixsell)


"Hod za život", na istoimenoj službenoj stranici opisan kao "miroljubivi hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji", postao je jedna od turističkih atrakcija u Vinkovcima.

Naime, na mrežnoj stranici Turističke zajednice Vinkovaca, objavljen je raspored manifestacije "Proljeće u Vinkovcima".

Na rasporedu piše da posjetitelji toga grada tijekom travnja, svibnja i lipnja, mogu uživati u brojnim događajima, poput "Art tjedna", predstava za djecu i biciklijade, a 15. svibnja u "Hodu za život" u organizaciji Udruge Slavonija za život.

"Hod za život" se treba održati u deset gradova u Hrvatskoj, ali prema trenutno dostupnim informacijama samo Grad Vinkovci su odlučili uvrstiti ovakav događaj uvrstiti u službeni program jedne gradske manifestacije.

Ograničavanje reproduktivnih prava

Na vijest je reagirala aktivistička online platforma Grof Darkula na svom Instagram profilu, kazavši da je riječ o "hodu za kriminalizaciju pobačaja".

"Vinkovci su postali prvi grad u Hrvatskoj koji je u svoju službenu turističku ponudu uveo Hod za kriminalizaciju pobačaja kao manifestaciju koju jednostavno morate posjetiti. Ako se u svibnju slučajno nađete u Vinkovcima, jedan od evenata na koji sigurno trebate doći je i Hod za gaženje ženskih prava.

U državi u kojoj se oko 60 % ginekologinja i ginekologa poziva na priziv savjesti i gdje pet bolnica u potpunosti odbija vršiti pobačaje, gdje svake prve subote u mjesecu Vitezovi bezgrešna srca Marijina kleče na gradskim trgovima da žene budu čedne i da im se ograniči reproduktivna sloboda, gdje ispred bolnica i ginekoloških ordinacija pacijentice maltretiraju takozvani molitelji, gdje je vladajuća stranka napravila sve da žene koje žele iskoristiti svoje zakonom zajamčeno pravo na pobačaj otjera u Sloveniju ili Bosnu, gdje se Mirela Čavajda institucionalno maltretirala danima iako joj je život zbog tog odugovlačenja bio ugrožen, Hod za kriminalizaciju pobačaja ponosno najavljuje najveći broj povorki ikad u čak 15 hrvatskih gradova", stoji, između ostalog, u njihovoj objavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater