PREMIJER

Plenković: "Milanović je zloban, a oporba ne izgleda fit za izbore". Komentirao i Taylor Swift

| Autor: Novi list
(Snimio: Davor Kovačević)

(Snimio: Davor Kovačević)


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stao je pred novinare nakon sjednice Predsjedništva stranke, javlja N1.

Komentirao je cijeli niz političkih i društvenih aktualnosti.

Na pitanja o državnom tajniku Ivi Milatiću i njegovom druženju s investitorima kojima njegovo ministarstvo izdaje dozvole u jednom noćnom klubu, Plenković kaže kao se Milatić sam treba očitovati o tome.

"Nisam se imao vremena baviti time i nemam nikakvih informacija o tome", kaže.

Što se tiče Telegramovog pisanja o preplaćenom snimanju zgrade, Plenković kaže kako je ministrica sve sama objasnila i da nema što dodati.

Na pitanje o odgovoru pravobraniteljici iz Ureda predsjednika, Plenković kaže da nema pojma kakva je to izjava.

"Nisam to stigao čitati, ali shvatio sam da je riječ o tome da se insinuira da netko od nas govori pravobraniteljici što da kaže. To je ta još jedna neistina, manipulacija. Nastoji se prikloniti toj potpuno promašenoj tezi o porobljavanju institucija. A druga je ona najjednostavnija, potpuno je jasno da je on namjerno napravio to što je napravio u petak, to je čista zavist i zloba, to je sukus cijelog ponašanja.

To nema veze s onom prevarom, kako je bila kampanja, normalno.

Vi ste reagirali sjajno, za razliku od Gonga. Oni umjesto da reagiraju na Milanovićevu krajnje neprimjerenu izjavu koja je zgrozila čak i našeg giganta SDP-a Grbina, on se čak ogradio, ova ekipa je odmah u priopćenje uvalila HDZ. Kakve veze ima HDZ s tom izjavom? To licemjerje pršti stalno iz istoga kruga. To je toliko smiješno, prozirno i jeftino, da mi ih je malo i žao”, kaže Plenković.

Na pitanje o presudi majci Mislava Hermana nije htio odgovarati.

Govoreći o datumu izbora, Plenković kaže kako mu je oporba danas djelovala da bi “najbolje bilo da izbori budu za par godina".

"Sve se uvijek svodi na dvije iste teze. Jednima smetaju Srbi, drugi bi samo o korupciji. I kad će biti izbori. Oni mi ne djeluju fit za te izbore", kaže.

Što se tiče europskih izbora i mogućeg angažiranja pjevačice Taylor Swift da angažira mlade za izlazak na izbore, Plenković kaže kako je dobro da ljudi participiraju i da je dobro da budu dobro informirani.

"Da ne misle da je ono što im algoritam šalje na mobilni uređaj cijeli svijet", kaže i dodaje kako mu se čini da je netko dao dobru ideju, ali da ne zna bi li se Swift trebala angažirati na europskim izborima, javlja N1

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini