odbojka

Veli Vrh upisao gostujuću pobjedu, Pula domaći poraz

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Polovičan uspjeh ostvarile su odbojkašice iz najvećeg istarskog grada u 16. kolu Prve hrvatske lige. U dvoboju neravnopravnih protivnika, Veli Vrh je lakoćom na njegovom parketu svladao »fenjeraša« Zadra, koji je u dosadašnjem tijeku sezone osvojio jedan jedini set. Sve je bilo gotovo za 53 minute, tijekom kojih su Zadranke osvojile tek 41 poen, pet više nego što su ih jesenas izborile u Puli.

13. pobjeda

S druge strane, Pula je poražena u Pattinaggiju od Olimpika, kojeg je u prvom dijelu prvenstva svladala u Zagrebu nakon pet neizvjesnih setova. Ovom prilikom igrala su se četiri i Puljanke su osvojile prvi, no u naredna tri dominirale su Zagrepčanke.

U prvom setu susreta odigranog u zadarskom Višnjiku, vidjeli smo tek jedno izjednačenje, kod rezultata 1:1, a onda su Velovršanke osvojile naredna četiri poena i odvojile se od domaćina te potom nastavile povećavati svoju prednost sve do konačnih 17:25. Drugi set otvorile su Zadranke s dva osvojena poena, nakon čega je od narednih osam, sedam pripalo Puljankama.

Tu još nije bilo slomljen otpor domaće ekipe, koja se uspjela primaknuti na »minus dva« (6:8), no onda su pulske odbojkašice ostvarile seriju 6:0, nedugo za kojom je slijedila nova od devet poena u nizu koja je razriješila sve dvojbe. Ostale su u tom setu Zadranke na samo 11 osvojenih poena, a treća dionica nije previše promijenila odnos snaga na parketu i nakon startnih 0:2 Velovršanke su brzo odjurile do konačnih 13:25 te tako upisale 13. pobjedu u tekućem prvenstvu, a domaće odbojkašice ostavile »zakucane« na dnu ljestvice.

Dvoboj koji se igrao u Pattinaggiju odlično su otvorile domaće igračice, osvojile prva tri poena i odvojile se na 6:1, a onda su se probudile i gošće te primakle na samo poen zaostatka (10:9). Da u potpunosti ne prebace vodu na svoj mlin ispriječila im se domaća serija 6:0, nedugo iza koje su Puljanke stigle do 24:17 te potom realizirale petu set-loptu.

Crna rupa

Drugi set donio je igru poen za poen do rezultata 5:5, a onda su četiri naredna otišla na stranu pulske ekipe, koja je odlično izgledala do 13:10, nakon čega je uslijedio pad u »crnu rupu«. Dalje propadanje spriječile su dvije »brze« minute odmora koje je pozvao trener Goran Jovanović, ali prednost koje su stekle sa šest poena u nizu gošće su uspjele održati do konačnih 21:25.

Nastavile su u tom ritmu Zagrepčanke u trećem setu, kojeg su prelomile kad su od 3:7 »pobjegle« na 3:15, nakon čega su se u četvrtom Puljanke pokušale vratiti u život i još jednom izboriti »rulet« petog seta. Da im to neće poći za rukom, dalo se naslutiti kad su odbojkašice Olimpika 6:5 pretvorile u 6:10, a konačna potvrda je stigla kad su se s novih pet poena u nizu odvojile na 8:16 i potom mirno privele susret kraju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of