ODBOJKA NA PIJESKU

Fažanke završnicu dočekuju četvrte

| Autor: Ivica Cerovac
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Ovog će se vikenda u Čakovcu odigrati treći, ujedno i posljednji, turnir prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. Nastupit će po osam klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji, a boje istarske odbojke branit će Fažana i Žal iz Banjola kod "pjeskašica" te Fažana i Umag kod "pjeskaša".

Nakon turnira odrađenih u Puli i Zagrebu, najviše bodova na kontu prikupile su odbojkašice Fažane. Na krilima Ive Ivanović i Dorotee Ćosić, jedinog para koji je zajedno odigrao svih 11 dosadašnjih susreta te pritom upisao osam pobjeda i tri poraza, Fažanke su osvojile 11 bodova i pred posljednju postaju zauzimaju četvrtu poziciju na ljestvici.

Novi cilj

- Ostanak u Prvoj ligi smo praktički osigurale, što nam je bio glavni cilj pred početak debitantske sezone u najvišem rangu. U Čakovec idemo po potvrdu, ali kako u sportu, tako i u životu, kad dosegneš jedan cilj, već si postaviš novi. Naš je da pokušamo zadržati trenutačnu poziciju - rekla je Dorotea Ćosić. - Bit će teško jer je Žal samo jedan bod iza nas, a u preostala tri kola ima puno lakši raspored.

S druge strane, one još uvijek nemaju pobjedu, jer su im Šverko i Mrkić sigurna opcija za jedan bod, ali muči ih drugi par. Mogu nas prestići i s tri remija, jer mi igramo protiv dvije vodeće ekipe, ali to ništa neće značiti ako budemo prave i borbene. Na pijesku treba imati sve elemente igre, ali borbenost često zna presuditi. Bilo bi lijepo u prvoj sezoni biti najbolji istarski klub i dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo.

Dok je njena suigračica zadovoljna učinkom "udarnog" fažanskog para, Ćosić smatra da su im rezultati mogli biti i bolji.

Učiti iz grešaka

- Trebale smo dobiti još dva susreta. U oba smo osvojile prvi set i vodile u drugom, a onda su nas protivnice stigle i "okrenule" u trećem. Došla je tom prilikom do izražaja izdržljivost, jer mi ipak ne treniramo puno kao neke druge cure, a malo je bilo i do samopouzdanja. Netko tko je stalno na pijesku puno bolje rješava određene situacije, od onog tko se bori sam sa sobom svaki poen te umjesto da set privede kraju, počne raditi greške. Na nama je da učimo iz tih grešaka, kako za ovaj vikend, tako i za narednu sezonu - istaknula je Ćosić.- Uz poraze od Sigeta i Žnjana koje smo mogle izbjeći, u Zagrebu smo izgubile i od Žala. Veselile smo se igrati protiv Ane i Eme, s kojim smo se željele susresti i u Puli, ali za razliku od prethodna dva, u taj susret nismo ušle sa željom da ga dobijemo, već da ga odradimo najbolje što u tom trenutku možemo. Bio nam je to treći zahtjevni susret u nizu i teško je bilo stajati u terenu, a kamoli igrati, dok su one cijeli život skupa, točno znaju što svaka od njih treba raditi u terenu i trebalo se "trgati" za svaki poen.

Konkurencija kod odbojkaša je jača nego kod odbojkašica

Poput odbojkašica Fažane, i njihovim klupskim suigračima ovo je prva sezona u najjačem hrvatskom razredu.

- Zadovoljni smo kako su to dečki dosad odradili, naročito zbog činjenice da je konkurencija kod odbojkaša malo jača nego kod odbojkašica, pa im je samim tim i teže parirati protivnicima. Kod njih nema ispadanja i stoga su se dogovorili da će igrati, svi kako ne bi bilo nezadovoljnih. Dosta su miksali parove, ali i takvi su bili dovoljno dobri da osvoje sedam bodova. Trenutačno su šesti, no sada igraju s Čazmom i ako je pobijede, mogu završiti na petoj poziciji, što bi bio odličan rezultat, zaključila je Ćosić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini