EURO 2024.

HRVATSKA – ALBANIJA 2:2 Vatreni nisu uspjeli dobiti šokantnu utakmicu u Hamburgu

| Autor: Novi list


Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 15 sati u Hamburgu igra drugi susret na EURO-u. Vatrene nakon poraza od Španjolske čeka Albanija. Izbornik Zlatko Dalić  najavio je određene promjene u startnoj momčadi. Vrti se nekoliko opcija.Možda Perišić bude na poziciji lijevog beka, s time da bi u tom slučaju bi Joško Gvardiol bio lijevi stoper. Dvojba je i na desnoj strani obrane, Josip Stanišić ili imenjak mu Juranović, a razmišlja se i o poziciji centralnog napadača između Ante Budimira i Brune Petkovića.

– Mi smo i prije početka turnira znali da će nam ova utakmica biti važna za plasman u drugi krug. Veseli me što su svi igrači pozitivni i svjesni da moraju biti bolji nego na prvoj utakmici. Stvarno sam zadovoljan svime. Na treninzima smo odradili sve što je trebalo i jedva čekamo da istrčimo na teren. Veselimo se ovoj utakmici i jedva čekamo da počne – istaknuo je izbornik Zlatko Dalić.

Čekamo službene sastave.

Stigli su sastavi. Dalić je napravio dosta promjena. Najviše rošada doživjela je zadnja linija u koju se vraćaju Juranović i Perišić, a otpali su Stanišić i Pongračić. Juranović će igrati desnog, Perišić lijevog beka, a Gvardiol će na poziciju stopera sa Šutalom. Iz momčadi je ispao i Budimir, ušao je Petković.

– Joška smo vratili na prirodnu poziciju stopera gdje će igrati zajedno sa Šutalom, lijevo će Perišić, desno se vraća Juranović. Petko ide na devetku, Rekli smo da ćemo neovisno o rezultatu gledati što nam od utakmice do utakmice najviše odgovara – rekao je Ivica Olić, pomoćnik Zlatka Dalića.

– Moramo se nametnuti od prve minute i pokazati svoje kvalitete. Ako ne budemo imali pristup protiv fanatične Albanije bit će nam teže nego protiv Španjolske. Moramo se od prve minute agresivno nametnuti i krenuti po pobjedu – rekao je uoči utakmice Ivan Perišić.

GOL!!! Novi šok u Hamburgu! Livaković u 95. minuti nije uspio zaustaviti udarac Gjasule za 2:2.

90+3 minute: Nova prilika za Albance, Seferijev udarac je srećom završio preko gola.

90. minuta: Hohxa je sjajno potegao s vrha šesnaesterca, a Livaković sjajno reagirao na udarac igrača Dinama. Vratar Vatrenih dobro je reagirao i na odbijenu loptu, te pritom zaradio udarac u glavu.

GOL!!! Nova sjajna akcija Kramarića i Budimira, Sučić je pucao i sretno uz pomoć jednog albanskog igrača pogodio za 2:1 u 78. minuti.

GOL!!! Budimir je asistirao, a Kramarić pogodio za 1:1 u 74. minuti.

60. minuta: Hrvatska izgleda bolje nego u prvom poluvremenu, ali još uvijek nema gola nade…

50. minuta: Prva prilika za Vatrene. Sučić je sve dobro napravio, ali albanski vratar je sjano reagirao. Pašalić je u nastavku akcije glavom poslao loptu preko gola.

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.

45+1 minuta: Kraj prvoga poluvremena.

45. minuta: Manaj je glavom mogao zabiti drugi albanski pogodak.

40. minuta: Hrvatski reprezentativci sve češće se hvataju za glavu od nemoći i uslijed silne nervoze.

31. minuta: Velika prilika za drugi gol Albanije. Livaković je sjajno ušao u šut Asllanija.

30. minuta: Albanci su brži i snažniji u duelima, djeluju puno energičnije i angažiranije. Hrvatska se muči…

20. minuta: Prva prijetnja Vatrenih. Brozović je tukao s vrha šesnaesterca i poslao loptu kraj suprotne vratnice.

15. minuta: Hrvatska ne izgleda dobro, Albanci puni samopouzdanja jure prema Livakoviću po drugi pogodak.

GOL!!! Šok u Hamburgu. Albanija je povela u 11. minuti! Asani je ubacio, a hrvatska obrana loše reagirala i dopustila Laciju da glavom s pet metara skrene loptu u mrežu.

1. minuta: Počela je utakmica, čini se da su navijačke snage podjednako raspoređene  u oba tabora.

———————————————————————————————————————

Hrvatska – Albanija 0:1

Volksparkstadion u Hamburgu. Gledatelja: .  Sudac: Francois Letexier (Francuska). Strijelci: 0:1 Laci (11′). Žuti kartoni: .

HRVATSKA: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Petković, Kramarić.

ALBANIJA: Strahosha, Hysaj, Djimsiti, A. Ajeti, Mitaj, Asllani, Ramadani, Laci, Asani, Manaj, Bajrami.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter