značajna pobjeda

Uljanik preokretom do Druge lige: Puljani izborili plasman u viši rang

| Autor: Ivica Cerovac


Nogometaši Uljanika novi su članovi Druge lige. Nakon 0:0 u prvoj kvalifikacijskoj utakmici odigranoj u Velikoj, »brodograditelji« su na svom terenu s 3:1 svladali Slavoniju iz Požege i tako izborili promociju. Nije sve išlo tako jednostavno, jer su gosti poveli u 22. minuti preko Mateja Martinovića, no onda je stvari u svoje noge preuzeo Benjamin Pajković, prvo ime susreta. Zabio je najprije Pajković za poravnanje praktički čim se krenulo s centra, potom u smiraj prvog poluvremena asistirao Noelu Žikoviću za drugi pogodak, da bi u nastavku susreta inicirao akciju nakon koje je Robert Raković pospremio odbijanac u mrežu za 3:1. Da to bude i konačni rezultat pobrinuo se Carlo Jurak, koji je obranio Martinovićev udarac s »bijele točke« i spriječio nepotrebnu dramatiku.

Inicijativa u grču

Preuzeo je Uljanik inicijativu od samog početka, no važnost utakmice uzela je svoj danak i poprilično sputala noge domaćim igračima, koji su u uvodnim minutama imali neshvatljivo puno tehničkih pogrešaka i krivih dodavanja. Shodno s time, prvi dio prvog poluvremena nije donio previše nogometa, a onda su gosti u jednom od svojih rijetkih izleta na protivničku polovicu terena stigli do vodstva. Sve je sam napravio uporni Martinović, koji je iskoristio mlaku reakciju domaćih stopera, naizgled izgubljenu loptu opet vratio pod svoju kontrolu i potom je snažnim udarcem »zakucao« u mrežu.

Nije primljeni pogodak poljuljao »brodograditelje« i čim je lopta krenula s centra nastavio se domaći pritisak, koji je ovog puta imao i potrebnu dozu konkretnosti te je gostujuća prednost bila kratkog vijeka. Kovačević je probio lijevu stranu i odigrao povratnu loptu za Simeunovića, čiji je pokušaj s ruba kaznenog prostora skrenut u korner. Isti igrač izveo je udarac iz kuta, Perić-Komšić lukavo preskočio loptu, na koju je natrčao Pajković i poslao je u sam donji desni kut Petkovićeva gola.

Poravnanjem rezultata stvari nisu bile vraćene na početak, jer pogodak u gostima vrijedi dvostruko pa su gosti iz Požege i dalje bili u prednosti, no brzo izjednačenje bilo je dodatni vjetar u jedra domaćih nogometaša, koji su odmah krenuli po vodstvo. Na korak od njega došli su u 33. minuti, kad je Pajković pokušao vratiti uslugu Perić-Komšiću, no pokušaj ovog potonjeg iz voleja efektno je zaustavio Petković. Bila je to samo odgoda neizbježnog i od 44. minute na semaforu je pisalo 2:1. Korner s lijeve strane izveo je Pajković i ubacio loptu na peterac, a u buketu igrača najviši u skoku bio je Žiković i glavom je poslao u mrežu.

Fešta na Verudi

Zaprijetio je još jednom Pajković u sudačkoj nadoknadi vremena, ali loptu koja je išla u same rašlje Petković je uspio zaustaviti te su s minimalnom domaćom prednošću igrači otišli u svlačionice. U pauzi se treneri nisu odlučili na izmjene te se s nepromijenjenim momčadima ušlo u nastavak, čijih početnih 20-ak minuta nije donijelo akciju vrijednu spomena. Za prvo uzbuđenje trebala se pričekati 68. minuta, koja je donijela novo veselje domaćim navijačima. Još je jednom lavovski posao odradio raspoloženi Pajković, koji se poput šila probio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i pucao, a Petković kratko odbio loptu. Uslijedila je loša reakcija njegovih »uspavanih« suigrača, koju je iskoristio Raković, natrčao na odbijanac i odveo Uljanik na 3:1.

Činilo se u tim trenucima da je to - to i da se gosti iz Požege neće moći vratiti u život, no umalo se situacija zakomplicirala u 82. minuti kad je Giljanović neoprezno startao na Jančeka i sudac Lacić je opravdano dosudio kazneni udarac. Loptu je na »bijelu točku« stavio najbolji strijelac Slavonije Martinović, no »doppiettu« mu je uskratio Jurak, koji je »pročitao« stranu i sjajnom intervencijom sačuvao Uljaniku dva pogotka prednosti. Uslijedilo je rutinsko privođenje utakmice kraju i fešta na Verudi mogla je započeti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter