REAKCIJE S PIRINEJA

Španjolski mediji likuju nakon trijumfa nad Vatrenima: "Uvjerljivo smo nakantali Hrvate…"

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Pobjeda nogometne reprezentacije Španjolske od 3-0 protiv Hrvatske u prvoj utakmici EURA podgrijala je u subotu euforiju u toj zemlji pa tamošnji mediji vjeruju kako joj otvoren put prema naslovu prvaka.

“Španjolska je izvukla šampanjac”, pišu sportske novine Marca. Dodaju da je Hrvatska bila “uvjerljivo oborena” u subotnjem ogledu u Berlinu.

Španjolska je zakoračila snažno na Europsko prvenstvo”, istaknuo je dnevnik AS u naslovu svog komentara.

“Bilo je to idealno otvaranje. Nogometaši kažu da je prva utakmica na velikim natjecanjima veliki psihološki teret, ona se igra u njihovim glavama od trenutka kada saznaju protivnike, te im izaziva grč u želucu. To je bilo vidljivije kod Hrvatske kojoj je trebalo puno duže da uđe u utakmicu nego Španjolskoj”, naveo je taj dnevnik.

Hrvatska je već na poluvremenu gubila s 0-3.

“Španjolska je ugušila izlaske prema naprijed Modrićevoj momčadi. Bilo je jasno ono što se pretpostavljalo od početka. Naša ekipa je zdravstveno bolja od Hrvatske koja stari”, naveo je AS. Pohvalio je pritom nastup mladih igrača Španjolske.

Javna televizija TVE, koja je prenosila utakmicu, na svojoj internetskoj stranici je istaknula: “Španjolska je nakantala Hrvatsku i ističe svoje mjesto među favoritima za osvajanja Europskog prvenstva”.

“Španjolska je pozvala na snivanje o naslovu prvaka”, pišu novine El Pais. “Španjolska je čvrsti kandidat za naslov”, napominje dnevnik Mundo Deportivo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter