saša kolić

Trener NK Uljanika: Rezultat je ipak realan

| Autor: Roberto Car
Benjamin Pajković (Arhiva Glasa Istre)

Benjamin Pajković (Arhiva Glasa Istre)


Nogometaši Uljanika napravili su korak prema plasmanu u Drugu ligu nakon što su u prvom kvalifikacijskom susretu protiv Slavonije iz Požege odigrali bez golova. U dvoboju igranom na stadionu u Velikoj imali su domaćini nešto više prilika, pogodili su preko svog prvog topnika Martinovića i gredu, ali su pulski nogometaši znalački ukrotili sve njihove napade i u Pulu se vratili čiste mreže. Samim time momčad trenera Saše Kolića ima priliku u nedjeljnom uzvratu na Verudi pobjedom izboriti plasman u treći rang hrvatskog nogometa.

- Još se nisu u potpunosti slegli prvi dojmovi nakon nedjeljnog susreta, ali u konačnici, donijeli smo aktivan rezultat pred uzvrat. Utakmica je bila jako važna za nas, bila je dosta teška. Sam ulazak u utakmicu je bio dosta težak, nisam pretjerano zadovoljan kako smo otvorili utakmicu - rekao je dan kasnije trener Uljanika Saša Kolić.

Daleko od gola

Dojam je da su "brodograditelji" uplašeno ušli u susret. U prvih su 15-ak minuta domaći su imali više loptu u posjedu natjeravši pulsku momčad da se pretežno brani, no pravih opasnosti po gol Juraka nije bilo.

- Malo su igrači, možda, osjećali pritisak. Vidjelo se na njima da smo u malom grču. Trebalo nam je tih 15-20 minuta da se malo oslobodimo i uspostavimo ravnotežu u igri. Znali smo da ne smijemo pretjerano riskirati jer smo htjeli protivniku ostaviti što manje prostora, a s druge strane, kako je utakmica odmicala, malo smo dolazili k sebi.

Nije to bila naša najbolja utakmica, ali u konačnici smatram da nam Slavonija nije stvorila probleme. Imala je ono što smo im mi poklonili te se iskreno nadam da će u uzvratu biti totalno drugačija priča. Budući da smatram da smo kvalitetnija momčad i sigurno puno, puno spremnija od Slavonije, vjerujem da ćemo to na Verudi i pokazati.

Oslobodili su se pulski nogometaši pritiska nakon prve trećine prvog poluvremena i potom do odmora sve više imali loptu u posjedu, preselivši igru na domaću polovicu, ali nedostajao je zadnji pas da se ozbiljnije zaprijeti iskusnom Petkoviću na golu domaćina.

- Imali smo posjed, ali smo igrali dosta daleko od njihovog gola, nismo uspjeli doći s dovoljno igrača u zadnju trećinu kako bi zaprijetili. Imali smo taj udarac Pajkovića i nekoliko pojedinačnih izleta pred njihov gol. Imali smo i dva, tri prekida koje nismo najbolje iskoristili.

Na kraju, imali su i oni svoje šanse. U konačnici svi će reći da nam je netko prije utakmice poklonio remi, da bi vjerojatno pristali. Mislim da je rezultat na kraju realan. Bilo je, naravno, i malo sportske sreće i moram reći da sam zadovoljan neriješenim ishodom. Bez obzira na sve, bitno je da nismo primili gol i u Puli ćemo tražiti pobjedu za prolaz u Drugu ligu.

Gol u gostima se računa dvostruko, što znači da će trebati ići na pobjedu, ali istovremeno paziti da se ne primi gol jer bi to moglo zakomplicirati stvari.

- Definitivno znamo što nas čeka. Tako nam je valjda zapisano, cijela nam je sezona bila dosta uzbudljiva i teška, a kvalifikacije su posebna priča. Slavonija ima par kvalitetnih pojedinaca, ali mislim da smo ih dosta dobro neutralizirali, budući da nismo odigrali našu najbolju utakmicu.

Smatram da možemo iznijeti taj pritisak i da ćemo, uz podršku naših navijača, tražiti pobjedu. Bude li potrebno, ići ćemo na jedanaesterce, ali definitivno ćemo morati biti oprezni. Iskreno se nadam da ćemo uspjeti pobijediti - dodao je Kolić.

Šanse pulskog kluba za prolaz bit će veče ukoliko za nedjeljni uzvrat na Verudi bude spreman Kristian Batelić.

Nova rješenja

- Vidjet ćemo kakva je situacija s njim, šanse da nam se vrati su trenutno 50:50. Sigurno da nam nedostaje igrač poput njega. Ionako se krpamo na nekim pozicijama, a u ovoj smo utakmici izgubili i Topića koji je zaradio treći žuti karton pa neće imati pravo nastupa u uzvratu. Morat ćemo i tu tražiti nova rješenja. Sigurno će i neki igrači s klupe dobiti priliku, dok od ovih koji su igrali, očekujem puno, puno bolju izvedbu od ove u Velikoj.

Nakon svega viđenog, dojam je da uz malo življu, agresivniju igru pred svojim navijačima pulska momčad ima realne izglede za uspjeh.

- Mislim da su dečki sad shvatili da Slavonija nije ekipa koju bi trebali toliko respektirati. Mi se na Verudi osjećamo puno ugodnije. Znamo da u ovom prvenstvu nismo na našem terenu izgubili niti jednu utakmicu, tako da će vjerojatno naše samopouzdanje biti puno veće nego u Velikoj.

Nadam se da ćemo onda i pružiti puno bolju partiju - uvjeren je trener Uljanika, čiji su igrači u Velikoj zaigrali u žuto-crnoj kombinaciji dresova koju im je posudila Istra 1961, a što je dokaz dobre suradnje dvaju vodećih pulskih klubova i jedini ispravan način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter