ISTRA 1961

Prvi potezi u pripremi igračkog kadra: Iovu produljio ugovor, ali jedan igrač koji je pokazivao velik talent odlazi

| Autor: Roberto Car
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Iako prijelazni rok još nije počeo, u Istri 1961 povlače prve poteze u pripremi igračkog kadra za novu sezonu. Mladi moldavski reprezentativni stoper Iurie Iovu produljio je vjernost pulskom klubu do 2027. godine, dok je s Darwinom Matheusom sporazumno raskinut ugovor.

Iovu je tako naplatio dobre igre koje je pokazao u završnici proteklog prvenstva, odnosno otkako je na klupu "zeleno-žutih" sjeo Paolo Tramezzani. Slabije baratanje lopte koje ga je sprječavalo da ga Garcia i Catala više koriste, palo je u drugi plan kod talijanskog trenera koji je od visokog stopera tražio drugačiju ulogu u momčadi. Tako je čak 196 cm visoki Iovu, koji će za manje od mjesec dana proslaviti 22. rođendan, sezonu zaključio s 11 nastupa u HNL-u pri čemu je u zadnjih šest utakmica bio starter.

S druge strane, mladi reprezentativac Venezuele, 23-godišnji Darwin Matheus ispao je veliko razočaranje, nakon što je u pojedinim susretima pokazivao naznake velikog talenta. U Pulu je stigao 2022. godine i upisao 25 nastupa u HNL-u i Kupu upisavši tri gola. Definitivno premalo s obzirom na mogućnosti. Nažalost, na terenu nije mogao odgovoriti zahtjevima modernog nogometa jer osim vica u igri, sjajnih driblinga i udarca, nije usvojio igru u obrani, niti je napravio pomak na taktičkom planu.

Ostao je nedorečen, dobrim dijelom i zbog jezične barijere i osobnosti, iako se od njega očekivalo da bude udarna snaga napada Istre 1961. Pokušali su treneri, od Garcije, preko Karoglana i Catale do Tramezzanija doprijeti do njega i pomoći mu da napravi iskorak u igri, ali bez uspjeha.

Tramezzani ga je pokušao "probuditi" na sve načine, ali je na koncu odustao i okrenuo se drugim mladim napadačima u završnici prvenstva. Tako će Matheus uglavnom ostati zapamćen po sjajnom golu Livakoviću za 1:0 pobjedu nad Dinamom, u posljednjim minutama dvoboja na "Drosini" 15. ožujka prošle godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter