nk uljanik

Toni Draguzet: Ostvarili smo cilj kojeg smo zacrtali

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Ušao je Uljanik u netom završenu natjecateljsku sezonu sa samo jednim ciljem, izboriti nastup u kvalifikacijama koje donose viši rang. Nije im bilo bitno da li će u njih ući kao prvaci ili drugoplasirani, vodeći se valjda uzrečicom kako cilj opravdava sredstvo.

U konačnici su postali prvaci i dobili mogućnost igranja kvalifikacija s ostalim prvacima trećih liga kako bi pokušali ući u SuperSport Drugu NL.

Poraz u Rovinju

U sezonu su ušli vrlo ambiciozno i autoritativno, a zanimljivo je kako cijele sezone baš nijednom nisu bili ispod drugog mjesta. U prvom kolu pobijedili su Nehaj 3:0, a Buje su svladale Medulin 4:0 pa su bili zbog jednog gola na drugoj poziciji, ali su zatim nanizali osam uzastopnih pobjeda i sve do 13. kola bili vodeći.

Prvi poraz doživjeli su u Labinu u devetom kolu, a drugi u Rovinju u 13. kolu, a kako nisu uspjeli pobijediti ni Halubjan u zaostalom susretu, jesenski naslov završio je na Valbruni.

- Kada si stalno prvi pa na kraju, u posljednjem kolu prvog dijela sezone to prepustiš protivniku, onda ti je malo žao, ali kako je to bilo tek "prvo poluvrijeme" nismo se previše zabrinjavali, vjerujući u ono što radimo. Mislim da je deplasirano očekivati da možemo stalno igrati na visokom nivou, svakom se dogodi kriza rezultata i igre, tim više što imamo podosta mladih igrača kod kojih su oscilacije neizbježne.

Jasno smo postavili cilj koji je vjerojatno stvorio nekakav pritisak i to je rezultiralo nešto lošijem završetku jeseni. Tu su se pridodale i ozljede, protiv Halubjana smo bili i bez prvog vratara i puno igrača pa smo završili kao drugi - rekao je predsjednik "brodograditelja" Toni Draguzet.

Na proljeće nisu krenuli na očekivani način, poraženi su u Senju i na Viškovu, remizirali u Kostreni, a to je iskoristio Rovinj koji je pobjegao na šest bodova razlike nakon 16 kola. Onda je i Rovinj malo zapao u rezultatsku krizu i nakon osam kola Uljanik se ponovo vratio na prvo mjesto, koje je zadržao do samog kraja.

Kao "šlag na tortu" stigla je pobjeda koja je odlučivala o prvaku, na Verudi je pobijeđen Rovinj, čime su im se Puljani revanširali za jesenski poraz i sasvim zasluženo podignuli pehar namijenjen najboljima u Trećoj ligi zapad.

- Proljeće je krenulo kako je jesen završila, ali svakim novim kolom to je izgledalo sve bolje. Dobili smo neka nova lica u svlačionici, polako se dizali kroz rezultat i smatram da smo na kraju sasvim zasluženo završili kao prvaci. Rovinj nam je radio pritisak, činio nas je boljim i tražio od nas da budemo maksimalno motivirani kako bi osvojili naslov prvaka, mada smo znali da samo mi, ukoliko dobijemo licencu, možemo u kvalifikacije.

Simeunović lider

Sezonu je obilježilo puno stvari, a Draguzet će istaknuti Milivoja Simeunovića.

- Mislim da se nismo nadali kada smo dovodili Simeunovića, da će se on prometnuti u jednog od najkorisnijeg igrača. Vjerujem da to nije očekivao niti on sam, ali poklopilo se puno stvari i izuzetno mi je drago zbog kluba, ali i njega osobno što mu se dogodila takva sezona. On je rođeni lider, jako pozitivno djeluje na suigrače, prepun je iskustva i prenaša to na mlade, kako na terenu, tako i izvan njega. Čak i da obezvrijedimo onih petnaest golova što je postigao, njegovo dovođenje na Verudu je pun pogodak.

Istaknut ću da smo mi zadovoljni i s ostalim igračima, ali i da imamo još rezervi, kao što je primjerice povratak Sebastiana Jokića, a tu je i naš lanjski najbolji strijelac Robert Raković, zatim iskusni Robert Perić-Komšić, Bojan Gjurchinoski je odlično krenuo ali nakon ozljede nikako da uhvati ritam, no svi su oni dali svoj doprinos, uključujući i one mlade poput Benjamina Pajkovića ili Luke Radonića.

Žao mi je što su dva iskusna igrača "izvan stroja" jer bi nam puno pomogli u ovim kvalifikacijama. Kristijan Glavaš je definitivno "out", a pod velikim znakom pitanja je Kristijan Batelić, ali smo gro susreta odigrali bez njih pa vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata i s mlađim snagama - poručio je Toni Draguzet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter