druga hnl

Porečani ostaju u ligi bez kvalifikacija

| Autor: Boris VIDULIN
Protiv Opatije nije išlo - Oliver Sumić (Arhiva Glasa Istre)

Protiv Opatije nije išlo - Oliver Sumić (Arhiva Glasa Istre)


Nakon gotovo tri mjeseca nogometaši porečkog Jadrana izgubili su susret na domaćem terenu stadiona Veli Jože od novog prvaka Opatije (0:2). Srećom, to nije imalo baš nikakve posljedice, čak štoviše, nakon njega, a zbog poraza Krka, bilo je jasno da porečka momčad trenera Dalibora Šurana neće izravno ispasti iz SuperSport Druge lige.

Nekoliko sati kasnije dobili su Porečani i potvrdu da 14. mjesto drugoligaškog poretka ipak ne donosi kvalifikacije već ostanak u ligi. Sve to je donijelo mir u redove Jadrana i pozitivnu atmosferu prožetu činjenicom da će protiv Marsonije posljednje kolo pred svojim navijačima igrati za gušt i zajedno proslaviti ostanak u saveznom rangu.

Razlika u kvaliteti

Protiv Opatije nije bilo loše, rezultatski neuspješno, no pobijedio ih je prvak lige koji je bio za nijansu aktivniji.

- Ma bili su Opatijci nekako kompaktniji, čak i kada smo posljednjih pola sata na terenu bili s igračem više nismo im mogli napraviti neke velike probleme. Sve su oni otklanjali i prije nego bi mi došli u zonu udarca ili neku veliku priliku. Mi smo igrali bez Radmana koji nam je u posljednje vrijeme standardni centralni branič, nekoliko nam se igrača vratilo nakon ozljede i sve se to djelomično osjetilo u igri.

Dali smo sve od sebe, nemamo pravo apsolutno nikome zamjeriti na pristupi jer su dali sve od sebe, ali je to protiv novog prvaka bilo premalo za nešto više od časnog poraza, koji nam na sreću nije previše naudio - reći će pomoćni trener Jadrana Franjo Ereiz.

Po njemu razlika je u individualnoj kvaliteti i široj klupi momčadi iz Opatije.

- Iskusniji su to igrači, koji imaju individualnu kvalitetu uklopljenju u momčad koja zna što želi. Njima u sastavu igraju igrači koji imaju ukupno stotine prvoligaških nastupa, igranja u euro kupovima i diljem Europe i to mora raditi razliku. Pa sama činjenica da je u nastavku s klupe ušao Antonio Pejanović i za samo pet minuta riješio susret, valjda dovoljno govori samo po sebi.

Ponavljam, nemamo si što zamjeriti, igrali smo dobro, to su naše trenutne mogućnosti, doduše, mogli smo dati i gol, imali smo svoje prilike, ali je zbog onog što sam prije nabrojio, sve otišlo na stranu protivnika - ističe pomoćni trener porečke momčadi.

Ispunjen cilj

CIlj Jadrana je ipak ostvaren, po svemu sudeći, unatoč porazu izboren je ostanak u SuperSport Drugoj ligi.

- Neke informacije imamo, ali ipak bih pričekao dok to ne bude službeno pa onda možemo odahnuti. Ovo proljeće, posebno se to odnosi na posljednjih malo više od mjesec dana, zbilja smo dali sve od sebe, maksimalno smo trenirali i igrali, borili se i skupljali bodove i mislim da smo računajući samo taj period četvrti ili peti u ligi. To dovoljno govori koliki smo napor uložili da ostanemo drugoligaši. Smatram da smo to u konačnici i zaslužili.

Šteta poraza protiv Opatije, mogli smo ostati neporaženi gotovo cijelo proljeće na domaćem terenu, no to je jedan od onih slatkih poraza ukoliko se obistine najave - s velikim olakšanjem u glasu rezimirao je Franjo Ereiz ono što se događalo u posljednje vrijeme na Velom Joži i još jednom uputio čestitke igračima koji su pratili rad stručnog stožera, obostrano si vjerovali i ispunili glavni cilj ove sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter