TREĆA LIGA ZAPAD

FOTOGALERIJA / Uljaniku derbi i naslov uoči kvalifikacija

| Autor: Roberto Car


PULA - Susret 26. kola Treće lige zapad: Uljanik - Rovinj 1:0 (0:0). SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 500. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka) - 6,5. Pomoćnici: Balen (Rijeka), Mušković (Kastav). Strijelac: 1:0 Perić-Komšić (50’). Žuti kartoni: Stošić, Kovačević (Uljanik), Matošević, Peev, Kazalac (Rovinj).

ULJANIK: Jurak 7, Žgomba 6,5, Pajković 7 (od 90. Jokić -), Mašović 6, Perić-Komšić 7 (od 76. Kovačević -), Topić 7, Žiković 7, Jereb 7, Giljanović 6,5, Raković 6 (od 83. Stošić -), Radonić 6 (od 46. Gjurchinoski 6,5)

ROVINJ: Starčić 5,5, De Armas 6, Perković 6,5 (od 83. Butući -), Matošević 6 (od 69. Acquavita -), Herak 5,5 (od 58. Kazalac 5,5), Pinčan 6, Tošić 5,5, Paulinić 5,5, Lazarić 5;5 (od 58. Terlević 6), Peev 5,5 (od 69. Milošević -), Bernobić 6,5.

Fešta

Nogometaši Uljanika golom su Perić-Komšića minimalno pobijedili drugoplasirani Rovinj u derbiju cijelog prvenstva Treće lige zapad, čime su potvrdili prvo mjesto te su nakon susreta primili pobjednički pehar i medalje iz ruku Robija Fonovića, povjerenika natjecanja. Kako se već ranije znalo da će »brodograditelji« nakon što im u petak bude izdana licenca, igrati kvalifikacije za ulazak u SuperSport Drugu ligu, ova je utakmica igrana samo za prestiž, odnosno naslov prvaka.

Bez obzira na to, odavno na Verudi nije viđena takva nogometna fešta. Derbi je odigran pred 500-tinjak gledatelja, među kojima je bila i glasna grupa rovinjskih navijača, a odmah nakon posljednjeg zvižduka suca s tribina je odjekivalo »šampioni« i zapaljene su baklje, a na travnjaku su igrači Uljanika bacali u zrak trenera Sašu Kolića.

Što se zbivanja na travnjaku tiče, bila je to tvrda utakmica u kojoj je Puljanima bio dovoljan i bod da zadrže prvo mjesto, dok je Rovinju za naslov trebala pobjeda. Stoga se igralo obostrano oprezno, posebno u prvom poluvremenu, jer ni jedni, ni drugi nisu željeli riskirati te se uglavnom igralo na sredini terena uz tek poneku prijetnju besposlenim vratarima. Domaći su igrači imali veći posjed, ali uz tek poneku priliku. Prva je stigla već u 8. minuti nakon odlične akcije Žgombe, Radonića i Pajkovića na desnoj strani, ali Žgomba nije bio precizan kad se našao pred Starčićem. Gosti su uzvratili desetak minjuta kasnije udarcem Tošića pored gola, a onda su sredinom prvog dijela Puljani s dva dalekometna udarca iskušali reflekse vratara Starčića. Prvo je obranio udarac Jereba s gotovo 40 metara, a potom i Pajkovića s 20-ak metara.

Drugo poluvrijeme bilo je puno življe, s više prilika, ali porasle su i tenzije pa su krenuli i žuti kartoni. Iz prve prilike u nastavku Uljnaik je poveo. Sjajni Topić napravio je pola posla sjurivši se s centra s loptom kroz sredinu terena i potom je pravovremeno uposlio Perić-Komšića koji je ljevicom svladao istrčalog Starčića - 1:0. Bivši igrač Istre 1961 znalački je reagirao u prvoj prilici i, pokazalo se kasnije, riješio derbi.

Mogao je sredinom nastavka Pajković povećati vodstvo, ali je pucao pored gola gostiju koji su ostali zatečeni nakon pogotka. Uvidjevši to, trener Nino Kos je na teren poslao Terlevića i Kazalca koje su suigrači, uglavnom uzalud, tražili dugim loptama. Tek je Terlević pucao pored gola. Prilika je potom opet stigla na drugoj strani, ovog puta nakon kardinalne greške Starčića. Golman Rovinja je istrčao na 20-ak metara od gola, ali je promašio loptu, što je agilni Gjurchinoski umalo kaznio udarcem iskosa s desne strane. No, lopta je prošla pola metra od praznog gola, a ni suigrači je nisu stigli ubaciti u mrežu.

Nervoza

Završnicu susreta obilježili su nervoza i posljedično žuti kartoni. Prvo su u 68. minuti Peev i Topić »zakuhali« frku uz aut liniju. Peev je s poda rukama pokušao srušiti Topića, uslijedio je njihov bliski susret, a onda su utrčali svi igrači obiju strana te je nastalo međusobno naguravanje. U samoj završnici dvojica su tek ušlih pulskih igrača, Stošić i Kovačević, neoprezno uletili u vratara Starčića i »požutjeli«, a minutu prije kraja prolomio se veliki pljesak s tribina kad je nakon duge stanke zbog teške ozljede na teren ušao kapetan Uljanika Sebastian Jokić.

Odmah nakon toga uslijedilo je pobjedničko slavlje domaćih navijača i pulskih nogometaša koji će se ubrzo okrenuti borbi za ulazak u viši rang. Po svemu prikazanom ove sezone, posve zasluženo.

U drugom istarskom derbiju kola Buje je pred svojim navijačima ostvarilo visoku pobjedu nad Rudarom, domaću je pobjedu upisala i Pazinka protiv Vinodola, dok su Medulinci poraženi na gostovanu kod Naprijeda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter