ISTRA 1961

S Tramezzanijem u borbu za Europu

| Autor: Ivica CEROVAC
Navijači su jasno poručili što žele (Snimila Leona Teodorović)

Navijači su jasno poručili što žele (Snimila Leona Teodorović)


Za dva će dana Istra 1961 privesti kraju šestu sezonu s Grupacijom Baskonia-Alaves kao većinskim vlasnikom. Bez obzira kojim će se rezultatom u petak okončati gostujući ogled protiv Gorice, bit će ovo po uspješnosti druga sezona pod Baskima, puno uspješnija od četiri uvodne u kojima je pulski prvoligaš bio "pretplaćen" na devetu poziciju na ljestvici, uz konto u rasponu od 25 do 31 boda.

Sada "zeleno-žuti" sraz s Turopoljcima dočekuju s 41 osvojenim bodom te ovisno o njegovom ishodu, ali i o rezultatu utakmice između Varaždina i Osijeka, otići će na ljetni odmor sa šeste, sedme ili osme pozicije.

Lanjsko peto mjesto i 46 prikupljenih bodova ostat će nedostignuti ideal, a što se nije došlo u priliku da se "napadne" letvica koju je lani visoko podigao Gonzalo Garcia, leži prvenstveno u lošim potezima koje je prošlog ljeta povlačila ekipa daljinski navođena iz Vitoria-Gasteiza.

Ovom prilikom nije bilo nikakve vremenske stiske uzrokovane kasnim preuzimanjem kluba ili "pretumbanim" rasporedom kao posljedica pandemije izazvane koronavirusom, pa se opet prijelazni rok odradio po principu "lako ćemo". Kad tome pridodamo i potpuno promašeni izbor Mislava Karoglana kao Garcijinog nasljednika, dobili smo još jedan ulazak u prvenstvo za brzi zaborav, šestu godinu u nizu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of