sad ovise sami o sebi

Nogometaši porečkog Jadrana su pobjedom protiv Hrvaca znatno poboljšali izglede za ostanak u Drugoj NL

| Autor: Boris Vidulin
STISNUO ZUBE I IGRAO - Igor Lepinjica (Arhiva Glasa Istre)

STISNUO ZUBE I IGRAO - Igor Lepinjica (Arhiva Glasa Istre)


Što su nedaće u igračkom kadru veće, Jadran igra sve bolje. Kao da ih one ujedine, daju im poseban naboj i motiv više da dođu do tri boda. Upravo je takav dojam nakon susreta protiv Hrvaca koje su Porečani pobijedili s 2:1 i uhvatili priključak za momčadima koje će se, očito do posljednjeg kola, boriti za ostanak u ligi. Tri domaće pobjede u nizu učinile su da Jadran ponovo bude konkurentan.

- Za razliku od susreta protiv Krka i Trnja kada smo pobijedili s 1:0, postigli pogodak i priveli susret kraju, protiv Hrvaca je to bilo znatno teže iz više razloga. Realno gledajući, oni su kvalitetniji protivnik od Krka i Trnja, to uopće nije sporno, a otežavajuća okolnost je bila da smo mi ovog puta bili u rezultatskom deficitu. Ovog smo puta gubili. To unazadi i u psihološkom smislu, a iskreno rečeni, nismo bili nešto dobri u prvih 40 minuta igre. Oni su nam stvarali dosta problema jer su bili bliži na svakoj lopti, mi se nismo držali dogovora iz svlačionice, iako smo znali kako oni igraju i od kuda prijeti najveća opasnost. Srećom, nakon prvog gola nismo dobili onaj drugi, a pogodili smo pred kraj prvog dijela, što nas je podiglo. U nastavku smo zaigrali angažiranije, oni su malo pali i uspjeli smo preokrenuti rezultat u našu korist - istaknuo je trener Jadrana Dalibor Šuran.

Na slabiji ulazak u susret utjecala je i iznenadna promjena u postavi.

- Oliver Sumić je bio predviđen da igra, no već na zagrijavanju postalo je jasno da od toga neće biti ništa. Morali smo donekle promijeniti neke stvari u odnosu na one planirane pa nam je to možda malo poremetilo sam ulazak u susret. Jasno je što nam on znači u ljudskom i igračkom smislu i njegovo prisustvo na terenu je od neizmjerne važnosti. Puno nam znači i to je bio veliki udarac pred sam početak. Ubacio sam Lepinjicu u igru, a na mjesto Sumića postavio Al Tharwana kojem igranje na boku nije strano ove sezone i sve je ispalo dobro. Definitivno nismo miljenici sreće s ozljedama, samo ih skupljamo kao na traci, čak i sam Igor Lepinjica nije posve zdrav, ali igra. On je takav, imam osjećaj da ne bi igrao samo ako mu nešto pukne, za sve ostalo, stisnut će zube i igrati.

U ciklusu od pet susreta, Jadran je osvojio 10 od mogućih petnaest bodova.

- Moram biti zadovoljan jer toliko nismo osvojili od početka sezone. Možda žalim za još dva boda s Grobnika, ali kada sagledamo prošlost i dugi niz bez pobjede, sada to izgleda vrlo dobro. Mučimo se, ponavljam, ozljede nas sputavaju, teško je kada stalno netko izbiva i stalno moramo nešto mijenjati u posljednjim trenucima, ali guramo, borimo se i konačno smo tu negdje, blizu ostanku. Svjesni smo da je pred nama još jako puno muke. U igri je još 21 bod, igramo tri utakmice kao gosti, četiri kao domaćini, a posljednje tri na "Velom Joži" i sve to, uz igru koju prikazujemo, nam daje poticaj i vjeru da možemo do cilja, unatoč svim nedaćama. Ovisimo samo o sebi i to je dobro - zaključio je Dalibor Šuran.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum