ISTRA 1961

Puležani poraženi od neuvjerljivog Hajduka i ostali bez tri igrača za Varaždin

| Autor: Roberto CAR
Dario Marešić u ovom je slučaju zaustavio Filipa Krovinovića (Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)

Dario Marešić u ovom je slučaju zaustavio Filipa Krovinovića (Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)


Nogometaši Istre 1961 minimalno su poraženi od Hajduka na Poljudu. Nakon tri uzastopna splitska gostovanja bez poraza, svladani su golom Krovinovića na početku drugog poluvremena čime je trener Paolo Tramezzani baš protiv bivšeg kluba upisao premijerni poraz na pulskoj klupi, u četvrtom nastupu. Odlično su "zeleno-žuti" odigrali prvih 45 minuta, Majstorović je anulirao Livaju, Kadušić Brekala, a Marešić je izašao pobjednikom u svim duelima, iako je pulska veza odradila odličan defanzivan posao.

U nastavku je Karoglan povukao dobitni potez uvođenjem Dajakua, koji je asistirao za gol Krovinovića. Pokušali su nakon toga Puljani uzvratiti preko Ercega, ali bez uspjeha, a onda su u završnici ostali s igračem manje jer je sudac Lovrić ekspresno u dvije sekunde Blagojevića počastio s dva žuta kartona. Kako su još dvojica dobila treći žuti karton, imat će Tramezzani glavobolje u slaganju momčadi za varaždinsko gostovanje. Splićani su ovom pobjedom preskočili Rijeku i vratili se na vrh, barem na dan, dok Puljani nisu uspjeli stići ili prestići klubove ispred sebe.

Po jakoj kiši koja je neumorno padala u Splitu, bolje su utakmicu otvorili pulski nogometaši. U prvih su pet minuta prebacili igru na splitsku polovicu i kao plod toga stigle su dvije prijetnje Lučiću. Prvo je u 3. minuti Erceg pucao glavom pored gola nakon ubačaja Kadušića s desne strane, a minutu kasnije je neočekivano usamljeni Lawal promašio loptu u petercu upućenu mu s lijeve strane. Prvih 15 minuta pokazalo je da se pulska momčad nije došla u Split grčevito braniti, već je itekako razmišljala o tome da svlada svog bivšeg vratara koji je postao nezamjenjiv na golu "bijelih".

Nakon kornera u 16. minuti Uremović je ostao na travnjaku nakon povlačenja Marešića, ali tiha VAR provjera nije sugerirala sucu Lovriću da pokaže na bijelu točku. No, tom se prilikom stoper Hajduka ozlijedio i zatražio zamjenu te je umjesto njega ušao Prpić. Niti nakon pola sata igre nije bilo promjena u odnosu snaga na terenu. Hajduk je imao terensku inicijativu, ali je odlično posloženi pulski sastav sjajno, još oko centra, zaustavljao sve domaće akcije. Domaći su zaprijetili tek dva puta iz kontre, ali je u oba slučaja označeno zaleđe te je vratar Majkić imao tek jednu intervenciju, kod ubačaja Mikanovića koji je išao u okvir gola.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter