"Moja ulica, moja ekipa 2023"

HMRM uvjerljiv protiv Škoveta u pazinsko-riječkom dvoboju

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: Futsal Pula)

(Foto: Futsal Pula)


Četvrti natjecateljski dan na pulskom malonogometnom turniru "Moja ulica, moja ekipa 2023" donio je pet susreta prvog kola, a otvorio ga je marčansko-riječki dvoboj u kojem je slavila družina s one strane Učke, okupljena pod imenom CB Dominus Car Wash Kantrida. Odolijevali su mladi Marčanci do 12. minute, a onda su dvaput kapitulirali do kraja prvog poluvremena. Strijelci su bili Matej Šimunović i Alen Smolić i tih 2:0 stajalo je na semaforu do četiri minute prije kraja susreta. Uslijedila su tada dva nova pogotka koja su zaokružila riječki poker, a postigli su ih Tomislav Gašpert i Karlo Šneler, da bi dvije sekunde prije nego što se posljednji put oglasila sirena sa zapisničkog stola, počasni gol za juniore Marčane zabio Leo Pejić.

Ni u narednom ogledu, u kojem su snagu odmjerili stalni gosti "Ulice" Ulja Komarija i Riva Restoran Trošt, nije bilo previše rezultatske neizvjesnosti. Igralo se tek 29 sekundi kad je Matej Vladišković zatresao protivničku mrežu, a isti je igrač tri minute prije kraja prvog poluvremena odveo "uljare" na "plus dva". U trećoj minuti nastavka Jure Bonaca je povisio prednost svoje ekipe na 3:0, Filip Šverko sedam minuta prije kraja vratio kakvu-takvu nadu Vrsaranima, no nju im je brzo ugasio Gianluca Banko pogotkom za konačnih 4:1.

Uslijedio je riječko-pazinski sraz u kojem su jedni nasuprot drugih stali MNK Škovet i HMRM, debitanti na "Ulici" čije su glavne uzdanice, Igor Lepinjica i Mate Ivetić, prijašnjih godina branili boje pazinskog Plavog puta. Ovaj su se put odlučili prijaviti sa svojom družinom, Hrabrim momcima Renata Maretića, i ako se po jutru dan poznaje, Pazinjani bi mogli daleko dogurati. Da će se Riječani provesti "kao bosi po trnju" dao im je naslutiti Lepinjica u prvom kontaktu s loptom, koju je snažnim udarcem poslao neobranjivo iza leđa protivničkog čuvara mreže, a onda je stvari u svoje noge preuzeo Ivetić te do kraja prvog poluvremena spojio "poker" i izbio na čelo ljestvice strijelaca. Nastavak je bio tek odrađivanje posla i Škovet je uspio preko Fahrudina Muminovića stići do počasnog pogotka, nakon čega je u posljednjoj minuti, direktno iz kornera, konačnih 6:1 postavio Andrea Maružin.

Sigurno je prvu prepreku preskočio i žminjski Čago, ekipa koja je 2015. godina osvojila treće mjesto na "Ulici". Torpedni čamci nisu uspjeli pronaći odgovor za Žminjce, koji su do poluvremena vodili s 3:0 uz po jedan pogodak Marka Marića, Davida Šćire i Sandija Križmana. U trećoj minuti nastavka za Fažance je smanjio Edi Butković, ali kako se krenulo s centra, tako im je Marko Orbanić pospremio četvrtu loptu u mrežu, a onda je došao red na Šćiru koji je postigao još tri pogotka za konačnih 7:1 te se poravnao s Ivetićem na vrhu ljestvice najboljih topnika "Ulice".

(Foto: Futsal Pula)(Foto: Futsal Pula)

Za kraj je ostao još jedan susret lišen rezultatske dramatike u kojem je MNE Cargo veliku razliku u kvaliteti naplatio sigurnom 5:3 pobjedom nad Toscanom. Hat-trick je potpisao Luka Radonić, po jednom su se u strijelce upisali Vincent Marić i Filip Kristaj, a onda su "cargovci" digli nogu s gasa i dopustili svojim protivnicima da s dva pogotka Manuela Dardalića i jednim Reana Resana ublaže poraz.

Utorak: Novo Šijana - Vita Leva Elektrometal (19), Tubus - Bus drivers (veterani - 19.40), Spektar Gradnja Umag - NK Pula ICI (veterani - 20.20), Pizzeria Jupiter klinci - DN Interijeri (21), Atomic - Šijana Tikvans (21.40).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter