POČETAK SEZONE

LUKSUZNI KRUZER UPLOVIO U ROVINJSKU LUKU: Oko dvije stotine putnika Le Lyriala krstari od Venecije do Atene, razgledali su i grad Sv. Eufemije

Kako je nam otkriva ravnatelj rovinjske Lučke uprave Donald Schiozzi ovo je prvo od dvadesetak planiranih uplovljavanja ovog broda u rovinjsku luku ovoga ljeta. Schiozzi je rekao da su predstavnici tvrtke Ponant prihvatili poziv rovinjskih vlasti da svoje brodove usmjere prema ovom gradu te očekuju da će Le Lyrial ili neki drugi kruzer ove kompanije u Rovinj dolaziti do kraja rujna

| Autor: Boris BILAS
Le Lyrial u rovinjskoj luci (Snimio Robert Frank)

Le Lyrial u rovinjskoj luci (Snimio Robert Frank)


Luksuzni kruzer Le Lyrial, tvrtke Ponant, koji plovi pod francuskom zastavom u četvrtak je uplovio u rovinjsku luku, a zajedno s njim u Rovinj je stiglo i oko 200 turista koliko trenutno boravi na ovom brodu.

Kako je nam otkriva ravnatelj rovinjske Lučke uprave Donald Schiozzi ovo je prvo od dvadesetak planiranih uplovljavanja ovog broda u rovinjsku luku ovoga ljeta. Schiozzi je rekao da su predstavnici tvrtke Ponant prihvatili poziv rovinjskih vlasti da svoje brodove usmjere prema ovom gradu te očekuju da će Le Lyrial ili neki drugi kruzer ove kompanije u Rovinj dolaziti do kraja rujna.

- Dolazak Le Lyriala na neki je način otvorilo sezonu dolaska kruzera u Rovinj i nadamo se da će ih biti još tijekom ljetnih mjeseci, rekao je Schiozzi.

Inače, kruzer Le Lyrial izgradio je Fincantieri u Anconi 2015. godine. Dugačak je 142 metra i na njemu su 122 kabine koje mogu ugostiti maksimalno 244 putnika za koje se brine 145 članova posade. Između ostalog, na brodu su i dva restorana te spa centar, a Le Lyrial se trenutno nalazi na 13-dnevnom krstarenju od Venecije do Atene za koje je najjeftinija cijena 5.810 eura. Nakon Rovinja ovaj će brod prije Atene u Hrvatskoj još stati i u Primoštenu, Trogiru, Hvaru, Korčuli, Mljetu i Dubrovniku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater