IZ ISTRE U SVIJET

VELIKO PRIZNANJE: Mlada Puljanka postala direktorica jednog od najprestižnijih filmskih festivala na svijetu! 

| Autor: Zoran ANGELESKI

Puljanka s londonskom adresom Vanja Kaluđerčić imenovana je novom direktoricom Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, jednog od najvećih i najuglednijih u svijetu, nakon Cannesa, Venecije i Berlina. International Film Festival Rotterdam (IFFR). Najpoznatiji je to inkubator za nove filmaše s fokusom na njihov recentni rad te je, konkretno, rezerviran za prve i druge filmove novih autora. Dosadašnji direktor je Bero Beyer, a sljedeće 49. izdanje počinje za nepunih mjesec i pol dana, 22. siječnja, i traje do 2. veljače.

Ovo je imenovanje velik osobni uspjeh i potvrda uspješnog rada ove filmske menadžerice i selektorice brojnih festivala, koja će tako rukovoditi jubilarnim 50. izdanjem Rotterdama.

- Radujem se što ću moći doprinijeti širenju dugogodišnje reputacije festivala koji podupire i vodi karijere mladih i budućih filmskih stvaratelja širom svijeta, veli Vanja Kaluđerčić i nastavlja: "Divim se glasovitom festivalu zbog bliskih veza filmske industrije i javnosti te njegove opsežne podrške filmašima. Uzbuđena sam što ću se pridružiti timu i radujem se vođenju umjetničkog razvoja ovog festivala u godinama koje dolaze".

Vanja je posljednjih godina bila direktorica akvizicija filmskog streaming servisa MUBI, a vodila je industrijski program Netherlands Film Festivala "Holland Film Meeting" te bila selektorica filmova na Sarajevo Film Festivalu od 2008. do 2016. Surađivala je i Les Arcs European Film Festival, Cinéma du reel i CPH:DOX.

- Ovaj festival ima sjajnu festivalsku tradiciju i njegovo 50. izdanje osvrnut će se na sve ono što je dosad napravljeno, no kolikogod će to biti proslava slavne prošlosti, fokusirat ćemo se i na budućnost te postaviti ciljeve programa u idućim godinama, zaključila je Vanja Kaluđerčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter