IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

U pulskoj galeriji Makina: "PROLAZNIK" ALEKSA ĐAKOVSKOG


Izložba fotografija Aleksa Đakovskog "Prolaznik" otvorit će se u petak u 20 sati u pulskoj galeriji Makina. Autor je rođen 1991. u Puli, gdje je proveo većinu svog života. Ljubav prema umjetnosti prenijela mu je majka, a od djeda je naslijedio svoj prvi analogni fotoaparat. Već nekoliko godina bavi se isključivo analognom fotografijom. Tvrdi kako mu analogna fotografija omogućuje da prije no što taj ključni moment zauvijek ovjekovječi, razmisli o subjektu, kompoziciji i fotografiji u cjelini.

Spoj analognog medija sa stilom ulične, odnosno street fotografije predstavlja dodatni izazov jer je ulica živa, život na njoj nikada ne staje i ne prilagođava se fotografu. Motivi Aleksovih fotografija često su ljudi koje susrećemo u svojoj svakodnevici, a odlika njegovog osobnog stila je crno-bijela, monokromatska fotografija izraženih kontrasta.

"Prolaznik" je Aleksova druga samostalna izložba, nakon dvije grupne izložbe (5. Kat prošle godine i "Stranac" u Dnevnom boravku Rojca ove godine) te jedne samostalne izložbe u travnju ove godine u Galeriji Cvajner. (Z. A.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini