UMAG

Forum Tomizza u znaku teme "Hrabrost"

| Autor: B. Ć. J.
Plakat izložbe Lapis Histriae: Azil, kuratorice Maje Briski

Plakat izložbe Lapis Histriae: Azil, kuratorice Maje Briski


Dva desetljeća slavi ovogodišnji Forum Tomizza, trodnevna manifestacija koja se odvija kroz sudjelovanje triju država i tri grada - Trsta, Kopra i Umaga. Simpozij i popratni program ovogodišnjeg Foruma Tomizza u znaku je teme "Hrabrost", a program je počeo Trstu, danas se nastavlja u Kopru, a završava u Umagu u petak i subotu, 17. i 18. svibnja.

Ovogodišnji gosti su redom uvažena imena iz područka kulture, umjetnosti, medija: Aida Bagić, Bojan Brezigar, Maja Briski, Ahmed Burić, Velibor Čolić, Boris Dežulović, Ivana Dragičević, Christian Elia, Rajko Grlić, Florence Hartmann, Franco Juri, Mojca Kumerdej, Slavica Marin, Sabrina Morena, Piero Purini Purich, Aljoša Pužar, Milan Rakovac, Tatjana Rojc, Francesca Rolandi, Pierluigi Sabatti, Margherita Stera, Majda Širca Ravnikar, Marina Šur Puhlovski i drugi.

Program u Trstu označilo je višejezično čitanje iz opusa Fulvija Tomizze, kao i simpozij na temu "Hrabrost", koji se nastavlja i danas u 10.30 sati u Kopru kada je uvodničar Milan Rakovac. Dio programa održan je i u Ankaranu, a jučer je trajala Tomizza za Koprane, te je Tomizzinim putevima vodila Jasna Čebron. Danas je u Kopru i od 16.30 do 18.30 program "Pjesnik na cesti", a u 19 sati u palači Gravisi je otvaranje izložbe Lapis Histriae: Azil, kuratorice Maje Briski. U 20.30 počinje Artistra koncert a nastupaju Alba Nacinovich & Leo Škec.

U petak u 10 sati je umaškoj Zajednica Talijana "Fulvio Tomizza" dodjela nagrade Lapis Histriae 2019, a slijedi simpozij "Hrabrost". Sudionici su Rajko Grlić, Christian Elia, Mojca Kumerdej, Marina Šur Puhlovski, Piero Purini Purich, Ivana Dragičević i Aljoša Pužar. U 18 sati je u Circolu predstavljanje slikovnice Fulvija Tomizze "Il gatto Martino / Mačak Martin" te knjige "Daša: spomenar" (Fraktura, 2018.). U 19 sati je u galeriji Marin performans Slavice Marin, a u 20.30 u Gradskoj knjižnici Umag Artistra koncert, a nastupa Etno trio Taman Tavan. Program završava u subotu u Materadi u 12 sati komemoracijom na grobu Fulvija Tomizze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom