ostavka

Nenni Delmestre povlači se s dužnosti ravnateljice Drame HNK u Zagrebu

| Autor: Hina
(Snimio: Sanjin Strukic/Pixsell)

(Snimio: Sanjin Strukic/Pixsell)


Nenni Delmestre povlači se s dužnosti ravnateljice Drame Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu od 10. lipnja zbog osobnih i obiteljskih razloga, a suradnja s kazalištem sporazumno je raskinuta, izvijestili su iz HNK.

U kratkom priopćenju Nenni Delmestre istaknula je da joj je bilo važno osigurati uvjete za kvalitetan rad redateljima mlađe generacije te da je osobito ponosna što su u Tonskoj dvorani uspjeli stvoriti prepoznatljivu malu scenu.

"Od samog početka mandata, zadala sam si kao cilj postavljanje suvremenih hrvatskih i svjetskih dramskih tekstova te stvaranje prostora za nova redateljska čitanja klasike na sceni HNK. Isto tako, bilo mi je važno otvoriti vrata i osigurati uvjete za kvalitetan rad redateljima i redateljicama mlađe generacije", naglasila je Delmestre.

Podsjetila je da je Drama HNK u prethodne dvije sezone postavila jedanaest premijernih naslova, od kojih su neki nagrađeni Marulom i Nagradom hrvatskog glumišta. "U svaku od predstava ušla sam s punom vjerom i povjerenjem u redateljsko čitanje, autorski tim i glumački ansambl. Osobito sam ponosna što smo u Tonskoj uspjeli stvoriti sada već prepoznatljivu malu scenu, prostor kazališnog autorstva i eksperimenta", dodala je.

Zahvalivši intendantici, glumačkom ansamblu i svim suradnicima u kazalištu na podršci, novom je ravnatelju poželjela uspješan nastavak vođenja Drame, kvalitetne predstave i "osvajanje novih kazališnih teritorija".

Intendantica Iva Hraste-Sočo zahvalila je Nenni Delmestre na dosadašnjem radu i uloženom trudu u obnašanju dužnosti ravnateljice Drame.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini