OBLJETNICA KAZALIŠTA

Neuspjeli pokušaj pranja ruku na Gradskom vijeću: POZIVNICA S POTPISOM GORDANE JEROMELA KAIĆ


Da se razumijemo, posao novinara Glasa Istre nije nikoga smjenjivati, pa ni ravnateljicu Istarskog narodnog kazališta. Posao novinara, međutim, uključuje pravo javnosti na istinu. Posao novinara podrazumijeva i pravo na objektivnost, komentar i kritiku. Pa tako i objektivnu kritiku rada prvog čovjeka INK-a, koji vodi gradsku ustanovu u kulturi, čiji rad plaćaju građani, porezni obveznici

 

Iako je preksinoć na pulskom Gradskom vijeću Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, kazala da se u utorak 22. veljače u INK-u "nije slavila posebno ta jedna 70. godišnjica kazališta kao institucije, već predstava", demantira je i sama pozivnica, koju je baš ona potpisala.

Preuzeti odgovornost

U toj pozivnici, na čijoj je pozadini otisnuto 70 godina INK - a koju sam na osobno ime, kao novinarka i urednica kulture Glasa Istre 15. veljače dobila mejlom - piše: "Poštovani, s veseljem Vas pozivamo na svečanost u povodu 70 godina INK; LJETOPIS, AUTOR I REDATELJ LUKA MIHOVILOVIĆ; u utorak, 22. siječnja 2019. u 20 sati; Veselimo se vašem dolasku!, Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica". I onda još u dnu sitnim slovima: "Ljubazno molimo da svoj dolazak potvrdite na telefon 052 212 677 ili e-mail: [email protected] i svoje ulaznice preuzmete najkasnije do 21. siječnja do 13 sati".

Ova je pozivnica objektivna činjenica, a ako ništa drugo - u laži su kratke noge. Isto tako, kaže se i da tko radi taj i griješi. No, ljudski je za grešku preuzeti odgovornost. Pogotovo ako je "greška" počinjena na javnoj funkciji gdje se raspolaže s javnim novcem.

Da se razumijemo, posao novinara Glasa Istre nije nikoga smjenjivati, pa ni ravnateljicu Istarskog narodnog kazališta. Posao novinara, međutim, uključuje pravo javnosti na istinu. Posao novinara podrazumijeva i pravo na objektivnost, komentar i kritiku. Pa tako i objektivnu kritiku rada prvog čovjeka INK-a, koji vodi gradsku ustanovu u kulturi.(Bojana ĆUSTIĆ JURAGA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter