ovog četvrtka u Rovinju

Izložba "U istom filmu - korak dalje" i projekcija animiranog filma "Gordon i Paddy"

| Autor: Glas Istre
S izložbe (Foto: Udruga Metamedij)

S izložbe (Foto: Udruga Metamedij)


Ovog četvrtka u 10 sati Udruga Metamedij u kazalištu Antonio Ganduso u Rovinju organizira otvorenje putujuće izložbe izrađene u sklopu projekta ”U istom filmu - korak dalje”. Cilj projekta ”U istom filmu – korak dalje” je omogućiti dostupnost kulturnih sadržaja koji su sadržajno i senzorno primjereni djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

Nakon otvorenja putujuće izložbe biti će prikazana i sinkronizirana senzorna projekcija animiranog filma "Gordon i Paddy". Dio postava putujuće izložbe koja se prikazuje diljem Istre i u Zaboku, radovi su djece i mladih s teškoćama u razvoju, nastali na njima prilagođenim i stručnim kadrom vođenim kreativnim radionicama fotografije i animacije. Voditelji radionica bili su Franka Tretinjak, Dina Milovčić te Ivan Idžojtić.

Cilj projekta "U istom filmu – korak dalje" je omogućiti dostupnost kulturnih sadržaja koji su sadržajno i senzorno primjereni djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Sadržajna i senzorna neprimjerenost te nedostupnost uobičajenih kulturnih sadržaja djeci i mladima s teškoćama u razvoju, glavni su problemi kojima se bavimo u ovom projektu. Senzorne različitosti mogu otežati sudjelovanje u socijalnim interakcijama, društvenim događajima i kino projekcijama, zbog čega je neophodno prilagoditi sadržaje njihovim potrebama i specifičnostima.

Nositelj projekta je pulska udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje - Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Aktivnosti projekta "U istom filmu – korak dalje", sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter