dostupnost kulturnih sadržaja djeci s teškoćama

Otvorena putujuća izložba "U istom filmu - korak dalje" u Rovinju

| Autor: Glas Istre
(Foto: udruga Metamedij)

(Foto: udruga Metamedij)


Putujuća izložba "U istom filmu - korak dalje" udruge Metamedij svečano je otvorena u četvrtak, 16. studenog u Pučkom otvorenom učilištu Grada Rovinja, a može se razgledati do 22. studenog.

Putujuću izložbu čine radovi nastali na prilagođenim i stručnim kadrom vođenim kreativnim radionicama fotografije i animacije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Voditelji radionica bili su Franka Tretinjak, Dina Milovčić te Ivan Idžojtić.
Izložba je započela s predgovorom ravnateljice Dubravke Svetličić koja je predala riječ Marinu Jurcanu iz udruge Metamedij kako bi ukratko predstavio projekt te zatim psihologu i djelatniku Škole za odgoj i obrazovanje Pula, Karlu Zupičiću koji je govorio o procesu radionica.

(Foto: udruga Metamedij)(Foto: udruga Metamedij)

Cilj projekta “U istom filmu - korak dalje” jest omogućiti dostupnost kulturnih sadržaja koji su sadržajno i senzorno primjereni djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Sadržajna i senzorna neprimjerenost te nedostupnost uobičajenih kulturnih sadržaja djeci i mladima s teškoćama u razvoju glavni su problemi kojima se bavimo u ovom projektu. Senzorne različitosti mogu otežati sudjelovanje u socijalnim interakcijama, društvenim događajima i kino projekcijama, zbog čega je neophodno prilagoditi sadržaje njihovim potrebama i specifičnostima.

Nositelj projekta je pulska udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje - Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

(Foto: udruga Metamedij)(Foto: udruga Metamedij)

Putujuća izložba seli se u Buzet 23. studenog, a potom i u Pulu i Labin.
Nakon predstavljanja putujuće izložbe održana je i senzorna projekcija sinkroniziranog, animiranog filma “Gordon i Paddy”.

Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“ sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Provedba projekta počela je prvog dana rujna 2022., a trajat će do 31.prosinca 2023. godine.

(Foto: udruga Metamedij)(Foto: udruga Metamedij

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter