POTRAGA SE NASTAVLJA

Srbijanska policija i dalje traži Dankino tijelo: Uhićene ubojice ne šute samo zbog davljenja, oni su svega svjesni

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Srbijanska policija i istražitelji ni tri tjedna nakon nestanka i ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić ne uspijevaju od dvojice uhićenih ubojica doznati niti na terenu otkriti gdje su sakrili njezino tijelo.

Nestanak djevojčice prijavljen je 26. ožujka, a ispostavilo se da je bila žrtva prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo prvo bacili na divlji deponij. Policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju.

Poslije desetodnevne istrage uhićena su dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora- D.D. i J. S. i priznala su krivnju jer je utvrđeno da su službenim automobilom “fiat panda” udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik, odvezli na deponij i bacili tijelo.

Tužiteljstvo je priopćilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio šutnjom. Potom su uhićeni otac i brat jednog od osumnjičenika zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na policiji još nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog za ubojstvo D. D. u međuvremenu je umro u Policijskoj upravi u Boru.

Potraga je za tijelom djevojčice se nastavlja na području sela Zlot, kanjonu obližnje rijeke i špilje, ali za sada bez rezultata i novih saznanja.

Kako piše portal blic.rs Maja Jovanović, stručnjak za sigurnost djece, ističe da je na brzini od 20 km/h gotovo nemoguće ne uočiti dijete i da cijeli spektar okolnosti koji prati njihovo priznanje ide ka tome da će oni biti procesuirani za krivično djelo. Međutim, kako ističe, ono što budi sumnju je činjenica da ne postoji nikakav smisao za prikrivanje tijela.

– Vjerujem da postoji dodatno prikrivanje od strane osumnjičenih, koje nije samo udarac djeteta ili indicija davljenja, mislim da postoji još jedan pravac, koji je samo njima znan da bi se prikrivalo gde su zakopali tijelo ubijene Danke Ilić – kaže Jovanović.

Osumnjičeni pokazuju veliki stupanj svjesnosti situacije u kojoj se nalaze, kaže Maja Jovanović.

– Njihovo postupanje pokazuje da su svjesni i samog postupka i samog čina, lažnih izjava i svega onoga što prati slučaj. Sigurna sam da stručni tim može detektirati njihovu anomalnu istoriju, prije svega zbog šablona koji prati cijeli ovaj slučaj – kaže Maja Jovanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum