košarkašice

Pula-Orca Grupa u osmom domaćem susretu ove sezone upisala šesti poraz

| Autor: Ivica Cerovac
"Double-double" učinak u porazu - Lucija Begonja (Foto ŽKK Pula)

"Double-double" učinak u porazu - Lucija Begonja (Foto ŽKK Pula)


Nastavljaju košarkašice Pula-Orca Grupe gutati gorke pilule u Domu sportova »Mate Parlov«. U osmom domaćem susretu, Puljanke su upisale šesti poraz, najblaži do sad ako se taj epitet smije koristiti nakon »minus 19« u dvoboju sa Šibenikom, dojučerašnjim susjedom na premijerligaškoj ljestvici. Pružile su igračice trenera Ivana Đukića jednu od najgorih predstava ove sezone, a što pritom nisu gore prošle mogu prvenstveno zahvaliti gostujućem strategu, koji je u posljednjoj četvrtini na parket poslao igračice koje inače dodaju ručnike suigračicama tijekom time-outa. Da je hrvatski izbornik Stipe Bralić zadržao u igri svoje glavne uzdanice s kojima je u 34. minuti izgradio 37 poena prednosti, stradale bi Puljanke teže nego u ogledu s Dubrovčankama, koje su ih zamrznule na »minus 41«.

Katastrofalna obrana

- Baš smo bile loše - slegnula je ramenima Lucija Begonja, najefikasnija u pulskim redovima s 18 postignutih poena, kojima je pridružila i 10 skokova. - Trener nas je prije početka upozorio kako im ne smijemo dopustiti da se raspucaju, a mi smo upravo to napravile. Šibenik je trkačka i šuterska ekipa te tu leži njihova najjača snaga, a na ovoj su utakmici na početku sve pogodile i dodatno se opustile. Poraslo im je samopouzdanje kako im je krenuo šut te čak i kad smo im bile na ruci, pucale bi s osjećajem da će pogoditi i pogodile bi. Jednostavno ih nismo mogle braniti i brzo smo došle u veliki rezultatski zaostatak, za kojeg smo bile svjesne da ćemo ga jako teško nadoknaditi.

Igru svoje ekipe u obrani Begonja je opisala kao katastrofalnu, ali ni u napadu nije to puno bolje izgledalo, gledamo li prve tri četvrtine u kojima su Puljanke postigle 43 poena, a gostujući dvojac Skorić i Mobley 48. Kad se njima priključila i Stojsavljević, ionako visoka prepreka koju su domaće igračice trebale preskočiti, postala je još viša.

- Pobijedile su nas tri igračice, kojima mogu samo čestitati na odlično odigranoj utakmici. Baš su bile raspoložene i odradile su posao koji su trebale, ali nas ima sedam-osam u rotaciji i neke im stvari nismo smjele dopustiti - svjesna je Begonja. - Ne mogu reći da se nismo borile i da na terenu nismo ostavile sve što je bilo u našoj moći, ali previše toga nije štimalo u igri. Manjak koncentracije, promašeni ziceri i »prodane« lopte, sve se to na kraju očitovalo na konačnom rezultatu, koji još i nije bio tako loš kako se činilo da će biti.

Svaka za sebe

Trener Đukić je prvi time-out pozvao već na ulasku u sedmu minutu, no savjeti s klupe nisu promijenili zbivanja na parketu.

- Trener nam je prvenstveno zamjerao na ponašanju i na činjenici da se nismo pokazale kao ekipa, već je svaka igrala zasebno. Ljutio bi se kad bismo zbog manjka koncentracije promašivale zicere, za što je imao potpuno pravo i nema se tu što za reći, no bilo je i situacija kad bi nas njegove reakcije gurnule u još veću nervozu. Stvorio bi se neki grč koji bi rezultirao time da nismo mogle pogoditi niti otvorene šuteve - istaknula je Begonja. - Slijedi nam sada tjedan pauze, a potom idemo na gostovanje u Požegu kod vodećeg Plamena. Ostali smo bez Miše čime nam se smanjila rotacija i bit će teško, ali bit će to utakmica na kojoj će svaka od nas moći raditi na sebi i pritom nastojati da izgledamo kao ekipa. Nije problem izgubiti od lidera, ako pritom stalno jedna drugoj nešto ne zamjeramo, što nikamo ne vodi. Ako budemo igrale jedna za drugu i bodrile se umjesto da se svađamo, onda nam se ni poraz od ekipe kojoj teško možemo parirati, ne bi trebao uzeti za zlo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum